ریموت دسکتاپ (Remote Desktop)
سرویس Remote Desktop به معنای قابلیت کامپیوترها برای اتصال و کنترل از راه دور بوسیله اینترنت و یا در بستر شبکه داخلی می باشد.

سرویس Remote Desktop یا همان RDP پروتکلی متعلق به مایکروسافت بوده و این نرم افزار از نسخه ویندوز xp به بعد به صورت پیش فرض در ویندوز وجود دارد.

استفاده از ریموت دسکتاپ در اتصال به سرور هایی با سیستم عامل ویندوز کاربرد فراوانی دارد .

پورت پروتکل RDP به صورت پیش فرض 3389 است و می توانید با انجام تنظیماتی در ریجیستری ویندوز آن را به پورت دلخواه دیگری تغییر دهید.

برنامه های سوم شخص
*برنامه های سوم شخص برنامه هایی هستند که برای کار درون سیستم عامل ها ساخته شده اند که بوسیله افراد و یا شرکت هایی به غیر از شرکت های سازنده سیستم عامل ساخته شده اند.

برخی برنامه های سوم شخص
برخی از برنامه های سوم شخص عبارتند از:

TeamViewer
AnyDesk
VNC
و…

با این نرم افزارها نیز شما می توانید به سیستم ویندوزی مقصد ریموت بزنید و کنترل آن را به دست بگیرید ولی این برنامه ها Remote Desktop مایکروسافت به حساب نمی آیند و در واقع این ها Third Party Utility هایی هستند که توسط آنها می توانید از راه دور به سیستم مورد نظر از طریق بستر شبکه ارتباط برقرار کنید.

برای ارتباط Remote Desktop و اتصال به رایانه یا سرور مقصد از راه دور، سیستم عامل مقصد شما باید دارای یک آی پی استاتیک بوده و همچنین شما باید قابلیت Remote Desktop را در سیستم عامل مقصد فعال کرده باشید تا بتوانید به آن متصل شوید و همچنین باید از یک نام کاربری(User) که در سیستم مقصد قابل اعتبار سنجی و Authenticate باشد استفاده کنید.

در شبکه های Domain، شما میتوانید هم از User های لوکال سیستم مقصد و هم از طریق User های تعریف شده در اکتیو دایرکتوری برای اتصال به سیستم مورد نظر استفاده کنید و آن User حتما باید مجوز ریموت دسکتاپ را داشته باشد.

در نرم افزارهای Third Party Utility نیاز به مجوز ریموت دسکتاپ نیست و فقط باید از هر نرم افزاری که استفاده می کنید در مبداء و هم در مقصد نصب شده باشند و ترجیحا ورژن های آن هم یکی باشند.

آموزش اتصال از طریق Remote Desktop :
مهم نیست که شما از چه نسخه ای از ویندوز استفاد می کنید، ریموت دسکتاپ (remote desktop connection) از برنامه های اصلی ویندوز محسوب می شود و از طریق آن می توانید سرور یا رایانه دلخواه مقصد را کنترل کنید.

برای استفاده از ریموت دسکتاپ:
عبارت “Remote Desktop Connection” را در بخش جستجو ویندوز وارد کرده و یا عبارت mstsc در بخش Run (Win+R) تایپ کرده و OK را بزنید تا پنجره Remote Desktop باز شود .
در پنجره ریموت دسکتاپ IP رایانه مقصد که قصد اتصال به آن دارید را وارد نموده و روی گزینه “Connect” کلیک کنید.
چنانچه IP وارد شده صحیح باشد و امکان اتصال به سرور مورد نظر وجود داشته باشد پس از چند ثانیه پنجره جدیدی نمایش داده می شود و لازم است تا در آن User و Password تعریف شده برای اتصال به کامپیوتر/سرور مورد نظر را وارد نمایید.
در صورت صحیح بودن User و Password به کامپیوتر و یا سرور مورد نظر وصل خواهید شد.



موضوعات مشابه: