نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 از مجموع 1
سپاس ها 2سپاس

موضوع: پشتیبان گیری در SharePoint 2007

  
  1. #1
    ARM
    ARM آنلاین نیست.
    نام حقيقي: علیرضا مشعلی

    مدیر بازنشسته شناسه تصویری ARM
    تاریخ عضویت
    May 2005
    محل سکونت
    اهواز
    نوشته
    1,898
    سپاسگزاری شده
    2497
    سپاسگزاری کرده
    1832

    پشتیبان گیری در SharePoint 2007

    سلام این مطلب را یکی از دوستان دوست داشتنی من در وب لاگ شان منتشر نموده اند. من با کسب اجازه از ایشان این مطلب را به دلیل مهم بودن در اینجا بدون حذف و اضافه منتشر میکنم.
    موفق باشید.

    "

    سلام
    مقاله ای که در ادامه خواهید خواند در مورد روش های پشتیبان گیری از سایتهای شرپوینتی ، مطالبی را در اختیارتان قرار می دهد تا حتی اگر هنوز هم فکری برای پشتیبان گیری از اطلاعات خود نکرده اید، هرچه سریعتر تدبیری برای آن بیانیشید!

    در Microsoft SharePoint 2007 روشهای متعددی جهت پشتیبان گیری و بازگرداندن اطلاعات پیش بینی شده است :

    • از طریق محیط مدیریت سرور (Central Administration) ،
    • از طریق Command-Line
    • امکان بازیابی اطلاعات حذف شده در دو سطح مختلف یا همان two-stage Recycle Bin.
    • از طریق SharePoint Designer

    روش های دیگری نیز جهت پشتیبان گیری از اطلاعات سایتها همانند stsadm ، SQL Server Backup و ... موجود می باشد که هر کدام از این روش ها سطوح بازیابی مختلفی را برای ما فراهم می کنند.

    ابزارهای پشتیبان گیری در Central Administration :

    برخلاف ویرایش قبلی SharePoint در این ویرایش، ابزار پشتیبان گیری در محیط Central Administration قرار گرفته که همانطوریکه در شکل نمایش داده شده در بخش Operations قسمت مجزایی برای این امر اختصاص داده شده است :


    امکاناتی که با استفاده از این محیط فراهم می گردد :

    • قابلیت انتخاب اجزاء مختلف Farm جهت پشتیبان گیری : یعنی به عنوان مثال می توان فقط از یک Web Application خاص بکاپ گرفت و یا از یک SSP خاص و با حتی کل Farm!
    • محیط قدرتمند جهت مدیریت بکاپ ها و بازیابی آنها.
    • امکان تهیه بکاپ بصورت کامل (Full) و با بکاپ از تغییرات (Differential) .
    • ارائه اطلاعات در زمان تهیه بکاپ از روند انجام عملیات.


    یکی از قابلیتهای فوق العاده ابزار بکاپ گیری در SharePoint ، امکان کنترل دقیق و مشخص نموده آنچه که می خواهیم از آن پشتیبان تهیه شود، است. این قابلیت به ما این امکان را می دهد که هر یک از اجزاء بتوانند بصورت مجزا و یا حتی کل Farm پیاده شده یکجا بکاپ گرفته شوند!


    قابلیت مهم دیگر، امکان نگهداری سابقه پشتیبان های تهیه شده می باشد که شرپوینت از این طریق امکان تهیه بکاپ از تغییرات (Differential) را برای فراهم نموده است.
    قابلیت بکاپ Full یک پشتیبان کامل از کلیه اطلاعات با توجه به سطح انتخاب شده تهیه می کند و این بکاپ به تنهایی قابل بازیابی می باشد. اما در روش بکاپ بصورت Differential پشتیبان فقط از تغییرات نسبت به آخرین بکاپ (Full or Differential) تهیه می شود. لذا برای بازیابی آن نیاز به بکاپ های قبلی تا آخرین بکاپ Full می باشد.

    اما کدام روش بهتر است ؟؟
    بهترین روش استفاده از هر دو روش فوق در کنار هم هست! ولی چطور؟؟
    با توجه به نوع اطلاعات و درجه اهمیت آنها می توانید بعنوان مثال اینطور عمل نمایید که هقته ای یکبار بکاپ کامل و روزی یکبار هم بکاپ از تغییرات تهیه کنید! برای کنترل صحت بکاپ های تهیه شده هم می توانید هفته ای یا ماهیانه بکاپ های گرفته شده را بر روی سرور دیگری آزمایش نمایید.
    خروجی استفاده از روش های ذکر شده جهت پشتیبان گیری، یکسری فایل با پسوند های Bak, Xml, Log می باشد و همه آنها در مسیری که داده شده در شاخه ای که با حروف spbr شروع می شود قرار می گیرند. در مسیری که شاخه ذکر شده ساخته می شود فایل دیگری نیز با نام spbrtoc.xml تولید می گردد که در آن اطلاعات لازم در خصوص بکاپ تهیه شده نگهداری می گردد.


    بهتر است همیشه مسیر بکاپ یک شاخه share بر روی شبکه انتخاب شود تا در صورت بروز مشکل سخت افزاری برای سرور، پشتیبان ها در محلی امن باشند.


    به ازاء هربار بکاپ گیری در یک مسیر یکسان، شاخه ای با مشخصات فوق ساخته می شود که محتوای بکاپ همان سطح مشخص شده می باشد و فقط یک بار (اولین بکاپ در آن مسیر) فایل spbrtoc.xml ساخته شده و دفعات بعدی فقط بروز رسانی می شود.
    پس در زمان انتقال بکاپ به یک محل امن دقت شود که حتما این فایل (spbrtoc.xml) به همراه شاخه ذکر شده منتقل و نگهداری گردند.
    برای بازیابی بکاپ های تهیه از این طریق نیز کافیست تا آدرس مسیر بکاپ که می بایست شامل حداقل یک فایل سابقه (spbrtoc.xml) و یک شاخه با مشخصات ذکر شده باشد، داده و سپس شرپوینت از روی فایل xml موجود نوع بکاپ و سایر اطلاعات مربوط به آن را تشخیص می دهد. در این حالت می بایست جزء مورد نظر خود را انتخاب و مراحل بعد جهت بازیابی تا دنبال نماییم.


    فرآیند بازیابی بکاپ خود شامل یکسری تنظیمات می باشد که اگر درست تنظیم نشوند ممکن در حین مراحل بازیابی دچار مشکل شود. در مقاله بعدی در مورد این تنظیمات توضیح خواهم داد.
    نکته مهمی که در زمان بازیابی بکاپ باید مد نظر قرار دهیم این است که کاربری که قصد بازبابی دارد می بایست از دسترسی های Administrator برخوردار بوده و قابلیت دسترسی به فایل های سیستم را داشته باشد.

    زمان بندی یک عملیات پشتیبانگیری :

    در SharePoint 2007 نیز همانند ویرایش قبلی آن یعنی 2003، هیچ کامپوننتی برای تهیه بکاپ بصورت دوره ای و زمان بندی شده (scheduling) وجود ندارد و این یک دقدقه خاطر برای کسانیست که مسئول نگهداری اطلاعات هستند. لذا همانند ویرایش قبلی شرپوینت بهترین روش استفاده از Command-ling از طریق نوشتن batch file است که با زمان بندی آن از طریق Windows Task Scheduler می توانیم ترتیبی اتخاذ کنیم در زمانهای مشخصی از اطلاعات پشتیبان تهیه شود.
    یکی از ابزارهای فوق العاده Command-line درشرپوینت، stsadm.exe است که توضیحات بیشتر درمورد آن را میتوانید از اینجا مطالعه کنید.
    با فراخوانی این ابزار بصورت زیر می توانیم از اطلاعات خود پشتیبان تهیه کنیم :
    stsadm.exe -o backup -url <url> -filename <filename> [-overwrite]
    بعنوان مثال اگر بخواهیم از site collection خود واقع در آدرس http://myserver/sites بکاپ بگیریم ، بدین صورت دستور را در خط فرمان وارد می کنیم :
    stsadm –o backup –url http://myserver/sites -filename c:\mybackups\
    این ابزار نیز همانند محیط Central Administration توانایی گرفتن بکاپ بصورت Full یا Differential را دارد، لذا با تنظیم درست پارامترها و تعیین یک زمان بندی بکاپ گیری برای آن می توانیم از وجود یک سیستم پشتیبان گیری اطمینان حاصل نماییم.

    two-stage Recycle Bin :

    ممکن است زمانی نیاز به بازیابی یک item از دست رفته به تنهایی باشد تا اینکه کلیه اطلاعات بکاپ گرفته شده، برگردانده شوند. در این حالت می توان از قابلیت undelete شرپوینت استفاده نمود و در کمترین زمان ممکن اطلاعاتی که ممکن است سهوا یا عمدا از دست رفته باشد؛ از یک سطر اطلاعاتی در یک لیست گرفته تا کتابخانه های اطلاعاتی (Document Library) و یا فایلهای موجود در سایت، همه و همه قابل برگشت هستند بدون اینکه نیاز به گرفتن بکاپ و یا بازیابی آن داشته باشیم!
    به نظر من که امکان واقع جالبیه! می توان گفت که نحوه عملکرد این سیستم از جهاتی شبیه به Recycle Bin ویندوز است با این تفاوت که بجای یکی، دو تا Recycle Bin موجود است و در صورت خالی کردن اولی محتویات آن به دومی انتقال یافته و می توان آنها را هنوز هم بازیابی نمود!!
    نکته مثبت دیگر این قابلیت اینست که هر کاربر برای خود یک Recycle Bin مجزا دارد (سطح اول) و در صورت خالی نمودن آنها، اطلاعات حذف شده به Recycle Bin مدیر سیستم (سطح دوم) منتقل می گردد!!!

    تنظیمات مربوط به Recycle Bin از طریق بخش Application Management درCentral Administration قابل دسترسی است :



    استفاده از SQL Server Backup :

    از این ابزار در سازمانهای بزرگ و کوچک استفاده می شود و معمولا می توان اینطور گفت که یکی از مهمترین ابزار های یک DBA بشمار میرود یعنی کسی که فقط سروکار او با دیتابیس است (Database Administrator).

    در حال حاضر آخرین ویرایش SQL Server ویرایش 2008 می باشد که نسبت به نسخه قبلی آن یعنی 2005 دارای قابلیت های کاربردی بیشتری می باشد. اکثر Database Server های فعلی هنوز هم از نسخه قبلی آن یعنی 2005 در حال استفاده هستند.
    MOSS 2007 در زمان نصب، اگر بصورت Basic نصب شود بصورت اتوماتیک نسخه Express نرم افزار SQL Server 2005 را نیز نصب نموده و کلیه دیتابیس های مورد نیازش را بر روی آن آماده کار می نماید. این نسخه از نرم افزار یعنی نسخه Express دارای محدودیتهایی نسبت به نسخه اصلی آن یعنی Enterprise می باشد؛ یکی از این محدودیتها عدم وجود سرویس SQL Server Agent است. وظیفه این سرویس انجام عملیات های زمان بندی شده در مورد دیتابیس ها است ازآن جمله می توان به Replication Tasks, Maintenance Tasks, Backup ,... اشاره نمود که برای اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام می توانید به سایت Microsoft مراجعه فرمایید.
    نرم افزار SQL Server دارای رابطی بنام Management Studio است که از طریق آن امکان کار با سرویس مختلف این نرم افزار فراهم می گردد. همانطوریکه گفته شد یکی از وظایف سرویس SQL Server Agent مدیریت و انجام عملیاتهای مختلف از جمله Backup می باشد. بنابرین با استفاده از رابط Management Studio می توانیم به راحتی به سرویس های SQL Server و SQL Server Agent متصل شده و عملیات های مورد نظر را زمان بندی می نماییم.
    همانطور که می دانید اکثر تنظیمات و نیز اطلاعات داخل شرپوینت درون Database های آن قرار می گیرد (حدود 99%)، بنابرین بد نیست در زمان کار با این نرم افزار با ساختار دیتابیس های آن نیز آشنا شویم تا بتوانیم برنامه درستی برای پشتیبان گیری از آنها تدوین نماییم.

    یکی از امکانات مفید در SQL Server Backup امکان گرفتن بکاپ از اطلاعات بصورت لحظه ایست! یعنی با استفاده از قابلیت SQL Server Transaction Backup فقط از مجموعه عملیات هایی که در یک بازه زمانی انجام شده بکاپ تهیه نماییم و در زمان بروز مشکل اطلاعات را به یک زمان خاص برگردانیم!
    بعنوان مثال اگر سیاست براین باشد که می بایست هر 15 دقیقه از تغییرات بکاپ گرفته شود، لذا در صورت بروز مشکل حداکثر بازه زمانی که ممکن است اطلاعات آن از دست روز فقط 15 دقیقه است، نه یک روز یا یک هفته یا یک ماه!!!



    مواردی که در زمان پشتیبان گیری نادیده گرفته می شود! :

    بله همینطور است! بعضی از اطلاعات لازم جهت بازسازی سایت های شرپوینتی در زمان بکاپ گیری نادیده گرفته می شوند. اگرچه شرپوینت تمامی محتویات سایتهای را در دیتابیس ها نگهداری می کند، مجموعه ای از فایلهای سیستمی وجود دارند که در دیتابیس نگهداری نشده و بنابراین در زمان پشتیبان گیری بدرستی از آنها بکاپ گرفته نمی شود. این اطلاعات شامل موارد زیر می باشد :

    • Web Part های جانبی
    • Site Definitions و فایلهای xml
    • الگوهای صفحات با پسوند aspx.
    • فایلهای Script

    اولین قدم در بازیابی اطلاعات، بازگرداندن اطلاعات با استفاده از ابزارهای ذکر شده است، در مراحل بعد میبایست برویم سراغ مواردی که شامل پشتیبان گیری نمی شوند! مهمترین قسمت در این بخش را می توان برگرداندن Web Part های جانبی دانست (منظور از Web Part های جانبی، وب پارت هایی غیر از وب پارتهای استاندارد موجود در شرپوینت می باشد که در آن نصب شده اند). در این حالت تمامی مراحل نصب می بایست مو به مو اجرا شده و مجددا نصب گردند.
    همانطوریکه گفته شد در کنار Web Part های جانبی، یکسری دیگر از فایلها وجود دارند که ممکن است در زمان Customization شرپوینت، تغییر نمایند و یا به تعداد آنها اضافه شود. این فایلها همگی در مسیر قرار دارند :
    C:\program files\common files\microsoft shared\Web server extensions\12
    بنابراین می توان با استفاده از Windows Backup نیز برنامه ای برای تهیه پشتیبان از اطلاعات مسیر فوق تدوین نمود تا در زمان بروز مشکل بتوان کلیه تنطیمات و اطلاعات را بازیابی نمود.

    با استفاده از نرم افزار Microsoft SharePoint Designer 2007

    یکی از راحت ترین روش ها جهت بکاپ گیری استفاده از این نرم افزار است که در واقع جایگزینیست برای Microsoft FrontPage 2003 . بعد از بارگذاری سایت براحتی از طریق منوی Site بخش Administration می توان از محتویات سایت یک پشتیبان تهیه نمود. نتیجه کار یک فایل با پسوند cwp است که بعدا از آن می توان جهت بازیابی سایت استفاده نمود. اگرچه از این روش در صورت ازدست رفتن اطلاعات می توان آنها را بازیابی نمود ولی در اغلب موارد تنظیمات دسترسی اطلاعات بدرستی بازیابی نمی شوند! بنابراین می بایست دسترسی های مربوط به Document Libraries و List ها تنظیم گردند.

    امیدوارم توضیحات داده شده مفید واقع شوند!
    موفق باشید.

    منابع :
    1. ESSENTIAL SHAREPOINT®2007, Scott Jamison, Mauro Cardarelli with Susan Hanley.
    2. Microsoft SharePoint ®2007 Unleashed, SAMS Publishing.
    3. Microsoft® Office SharePoint® Web Site.

    لینک مطلب:
    http://pspcommunity.org/blogs/mahmoo...oint-2007.aspx

    "



    موضوعات مشابه:
    ویرایش توسط ARM : 2009-08-02 در ساعت 02:37 PM
    mgholami و rtech سپاسگزاری کرده‌اند.

کلمات کلیدی در جستجوها:

SQL SERVER 2008 متد های جدید بک آپ گیری در

sql server 2008 پشتیبان گیری

تحقیق درباره لینوکس دستورات پشتیبان گیری و بازگرداندن

اطلاعاتي در مورد site collection به عنوان يكي از اجزا sharepoint

برگرداندن تاریخ در sharpoint

مقال درمورد sharepoint

تنظیم بک اپ گیری در sql server 2008

وب پارت نكته روز در شيرپوينت 2007

helpdesk sharepoint

تنظیمات sharepoint

http://forum.persiannetworks.com/f91/t26210.html

پشتیبان گیری SQL SERVER بر روی شبکه

نحوه بک آپ گیری در شرپوینت 2007

تنظيمات sharepoint

پروژه درموردsharepoint

برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •