اشتراک گذاری اینترنت با استفاده از ICS – Internet Connection Sharing

شروع بحث :
همیشه اشتراک گذاری اینترنت یکی از دغدغه های راه اندازی شبکه بوده . در گذشته نچندان دور سازمان های بزرگ یا اداره جات و شرکت ها , برای صرفه جویی در هزینه های اینترنت آنرا بین تمام کلاینت هاشون به اشتراک (Share ) می گذاشتند .
با گذشت زمان و با راه پیداکردن شبکه ها به خانه های کاربران , یا به عبارتی خانگی شدن شبکه های کامپیوتری , کاربران عادی نیز به فکر اشتراک گذاری اینترنت بین سیستم های مختلف خود , افتادند . اما این اقدام کمی برای یک کاربر آماتور نا آشنا به شبکه کمی دشوار بوده و همواره نیاز بود تا متخصصان با قیمت های زیاد , آنرا پیاده سازی کنند .
شرکت میکروسافت در سیستم عامل جدید خود (ویندوزXP) امکانی را تحت عنوان ICS (Internet Connection Sharing) , به کاربران معرفی کرد تا به سادگی و بدون نیاز به هیچ دانش قبلی , و حتی متخصص این زمینه , بتوانند اینترنت خود را برای دستگاهای دیگر خود به اشتراک بگذارند .
اما همیشه سوالی بین کاربران (مخصوصا بازدید های من در فروم) وجود داشته که , بین چه دستگاهایی می تواند اینترنت را به اشتراک گذاشت .
به صورت کلی کامپیوترهای دسکتاپ , لب تاپ ها , Packet PC , PDA و ... هر چیزی که بتوان بر روی آن سیستم عامل نصب کنند , قادر خواهند بود از اینترنت share شده استفاده نمایند . اما سیستم های دسکتاپ و لبتاپ بهترین گزینه به عنوان اشتراک گذارنده ها هستند .
اینترنت را به دو روش متداول می توان اشتراک گذاشت :
· شبکه سیمی ( موسم به LAN ) بین دو یا چند کامپیوتر
· شبکه وایرلس ( موسوم به WiFi ) بین دو یا چند کامپیوتر
سیستم میکروسافت موسوم به ICS محدودیت تعداد کلاینت ندارند و این یکی از بارزترین ویژگی های این سیستم هست .هرچند برای شبکه های بالای 5 کلاینت همیشه پیشنهاد میشود تا از سیستم های سروری استفاده کرد , اما ICS توانایی کنترل شبکه های کوچک را به خوبی دارد .
روش پیاده سازی ICS در تمام شبکه ها یکسان است , پس با این حساب اصلا مهم نیست شبکه شما وایرلس هست یا سیمی , با اینکه اینترنت شما چگونه به دست شما میرسد .

شروع به کار :
شما از هر طریقی که اینترنت را دریافت کنید , ( چه Wireless چه ADSL چه ISDN و ... ) سر انجام باید کارت شبکه ای به آن اختصاص یافته باشد .
نکته : گاها پیش می آید مودم های ADSL از طریق پورت USB به سیستم متصل می شوند , اما اگر دقت کنید در بخش تنظیمات ویندوز برای آن نیز یک کارت شبکه ( حال مجازی ) وجود دارد .
نکته : در بعضی از مودم های ADSL که امروزه وجود دارند تنظیمات از طریق کانکشن هایی مانند Dial-up تنظیم می شوند که البته بازهم تاثیری در روند کار ندارد . شما آنرا به حکم یک کارت شبکه بشناسید .
نکته : برای ICS اصلا لزوم داشتن IP Public ( به اصطلاح آمیانه Valid ) یا Static وحود ندارد .
سرور : از این پس در این مقاله سرور را به کامپیوتری خواهیم گفت که یک ویندوز XP بر روی آن نصب شده و قرار هست کار اشتراک گذاری اینترنت را برای کلاینت ها انجام دهد . ( این لفظ به معنای این نیست که شما یک ویندوز سرور احتیاج دارید )
شما برای شبکه خود مجبور هستید از یک کارت شبکه استفاده کنید ( بسته به شبکه سیمی یا بی سیم ) . پس شما دو کارت شبکه در سرور خواهید داشت .
1.کارت شبکه ای که اینترنت به آن وصل شده . ( به نکته اول و دوم در همین صفحه دقت کنید )
2.کارت شبکه ای که به شبکه داخلی متصل است . ( حال می تواند این شبکه فقط یک کامپیوتر دیگر باشد . )
کارت شبکه اینترنت : این لفظ را از این پس در مورد کارت شبکه ای به کار می بریم که به اینترنت متصل است .
کارت شبکه داخلی : این لفظ را از این پس در مورد کارت شبکه ای به کار می بریم که به شبکه داخلی ( یا کامپیوتر مجاور به هر طریقی ) متصل است .
تذکر : شما می توانید نحوه شبکه کردن کامپیوتر ها را از طریق لینک زیر آموزش ببنید .
مراحل راه اندازی :
1.از کنترل پنل وارد Network Connection شوید .
2.بر روی کارت شبکه اینترنت راست کلیک کنید و سپس گزینه Properties را کلیک کنید .
3.از تب های موجود , تپ Advanced را انتخاب کنید . ( در ویندوز ویستا این تب به sharing تغیر نام پیدا کرده )
4. در صفحه موجود در بخش Internet Connection Sharing , تیک Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection تا بزنید .



چند نکته که در راه اندازی ICS باید آنرا حتما رعایت کنید :
·اگر از چند کارت شبکه در کامپیوتر استفاده می کنید , شما می توانید از ICS تنها برای یک کارت شبکه داخلی استفاده کنید . در این صورت از منوی Home Networking Connection شبکه مورد نظر را انتخاب کنید .
·اگر به اعضای (کلاینت) شبکه اطمینان ندارید , تیک Allow other network users to control or disable the shared internet connection را حتما بردارید .
مرحله مهم : بعد از فعال شدن ICS , کارت شبکه داخلی ( همانی که قرار هست از اینترنت share شده استفاده کنند ) و تمام کارت شبکه هایی که قرار از اشتراک اینترنت استفاده کنند ؛ را در حالت Obtain an IP Address Automatically قرار دهید .



حال کارت شبکه داخلی خود را یک بار خاموش / روشن کنید ( Disable / Enable ) و منتظر باشید که کارت شبکه IP بگیرد .
نکته : مطمئن شوید در صورتی که کارت شبکه های متفاوتی در سیستم دارید هیچ کدام از رنج 192.168.0.0 نباشند .
کارت شبکه اینترنت شما در سرور حتما باید آدرس 192.168.0.1 را بگیرد و به این ترتیب خود به بقیه کارت شبکه ها نیز IP میدهد که تماما از همین رنج هستند .
به همین ساده گی اینترنت به صورت کامل به اشتراک گذاشته شد .
نکته : ممکن است در شروع کار ICS کمی کندی در روند اشتراک گذاری اینترنت مشاهده شود که به مرور زمان حل خواهد شد. (گاهی اوقات زمان زیادی مبیرد تا یک سایت باز شود و شما مجبور هستید بارها Refresh بزنید , اما مطمئنا پس از مدتی به صورت روان فعالیت خواهد کرد.)

منبع : viki blog



موضوعات مشابه: