سلام خدمت دوستان
بنده به تازگی پستی رو در بررسی امنیت فایل های دیجیتال و روش های کپی کردن فایل های pdf با ذکر یک داستان واقعی در وبلاگ خودم نوشتم که گفتم شاید برای دوستان دیگه مفید و کاربردی باشه از این رو بخشی از مطلب که نسبتا طولانی هست رو اینجا می گذارم و بقیه شو لینک به پست اصلی میدم.

چگونه از کپی شدن غیرمجاز فایل های دیجیتال فروشگاه مان جلوگیری کنیم؟(بررسی روش های ویرایش فایل های PDF+آموزش یک روش تضمینی)

ساخت و مدیریت فروشگاه اینترنتی از آن دسته تجربیاتیست که با گسترش روزافزون اینترنت و سیستم های آماده مدیریت محتوا همانند وردپرس به تعداد کاربران کم سن و سالی که هنوز به سن بلوغ نرسیده اند و برای خود کسب و کاری دست و پا کرده اند افزوده می شود و راستش را بخواهید ایستادن جلوی این موج از کاربران واقعا کار سختیست و اگر فروشگاه شما از نوع فایل های دیجیتالی باشد که موضوع بغرنج تر از قبل می شود، با یک جوان همراه باشید تا تجربیاتی که در این زمینه پیدا کرده ام را با شما به اشتراک بگذارم.

اجازه بدهید داستانی را برایتان بازگو کنم که در یکی دو هفته پیش برای بنده پیش آمد و منجر به نوشتن این پست شد! سپس با این پیش زمینه به موضوع اصلی پست می پردازم، تقریبا سه سالی می شود که در این دامنه یک فروشگاه فایل راه اندازی کردم هسته اصلی فروشگاه در ابتدا روی ووکامرس بود که بعد از اتمام خدمت سربازی تصمیم به گسترش فروشگاه و دامنه فعالیت فروشگاه گرفتم از این رو کل فروشگاه را حذف و مجددا با وردپرس و افزونه Easy Digital Download با قالب به روز و به مراتب زیباتر از قبلی و کاربردی تر شروع به کار کردم. البته منظور بنده از گرافیک همین پوسته دانش فایل می باشد که خود داستانی جدا دارد!

زمانی که در جستجوی پوسته فروشگاهی متناسب با افزونه EDD بودم به سایت های زیادی برخوردم که پوسته فعلی فروشگاه را به فروش می رساندند، بازه قیمتی هم از 8000 تومان شروع می شد تا 50000 تومان. به تبع خصلت ما ایرانی ها سراغ ارزان ترینشان رفتم که ای کاش نمی رفتم! بله قالب فروشی که در یکی از سایت های معروف خریداری کرده بودم متعلق به شخص دیگری بود که توسط افراد دیگری که قبلا فایل را خریداری کرده بودند دستکاری شده بود تا حدی که نام مترجم این پوسته را تغییر دادند و به نام خود زده بودند اما یکجای کارشان ایراد داشت آدرس سایت منتشر کننده را پاک نکرده بودند!!!
زمانی که در تنظیمات این پوسته می چرخیدم با آدرس اصلی صاحب فایل روبرو شدم و زمانی که وارد سایت آن بنده خدا شدم همین قالب با قیمت 45 هزار تومان توسط مترجم اصلی در حال فروش بود.اما متاسفانه دریغ از یک پشتیبانی درست و حسابی. البته به ایشان حق می دهم فایلی که با این همه زحمت از سایت های خارجی خریداری و سپس به فارسی ترجمه کرده بودند به راحتی و با کمترین قیمت در بین کاربران به صورت غیرمجاز در حال منتشر شدن است و ایشان هم نتوانستند پیگیر موضوع باشند حتی در یکی از نظراتی که ایشان در پاسخ به یکی از کاربران در این خصوص داده بودند عنوان کرده بودند که پیگیری کردم اما فایده ای نداشت!!
با راست یا دروغ حرف ایشان باز هم کاری ندارم اما از آنجایی که آدرس سایت ایشان در فایل موجود بود و مطمئن هستم در کدنویسی مهارت بالایی داشتند به نظرم به راحتی می توانستند با یک سیستم آمارگیری به راحتی پیگیر نصب این قالب روی سایت ها باشند و آمار دقیق دستشان باشد و پشتیبانی بهتری به عمل آورند تا خشک و تر نسوزند.
قالبی که بنده تهیه کرده بودم متاسفانه هنوز هم مشکلاتی دارد که بنظر می آید باید در آپدیت های بعدی حل شوند اما با این وضعیت فکر نمی کنم آپدیتی جهت برطرف شدن مشکلات منتشر شود.
بگذریم، کل این داستان را خدمتتان عرض کردم تا به این نتیجه برسم که اگر فروشگا فایل دارید برای حفظ امنیت فایل خود چه اقداماتی انجام داده اید؟ آیا قفل شان کرده اید تا کپی نشوند؟ آیا یک سیستم فعالسازی پیاده کرده اید؟ آیا به این فکر کرده اید که همین الان ممکن است یکی از فایل های شما توسط یکی از همان به ظاهر خریداران گرامی بدون اجازه شما در حال فروش غیرقانونی است؟
بله کمی ترسناک به نظر می رسد، متاسفانه نکته جالب اینجاست که در اکثر موارد این دسته از کاربران که عمدتا کم سن و سال هستند از تگ هایی استفاده می کنند که در گوگل نتایج بالاتر و بهتری نسبت به تگ های ثبت شده توسط شما دارد، در واقع این دسته از کاربران حرف دل هم سن و سال های خودشان را بهتر از ما می دانند!! خوب با این وضعیت طبعا فروشگاه شما هیچ وقت در گوگل نمایان نمی شود و درآمدی هم ندارید.
در داستان بالا برای قالب چون در اکثر موارد مالکیت با یک فرد خارجی است یک ایرانی پیدا می شود و آن را از سایت های آن طرفی خریداری می کند و بعد هم ترجمه و تا دلش می خواهد با همان یک لایسنس منتشرش می کند در صورتی که برای هر کاربر باید یک لایسنس جداگانه تهیه شود،کاربرانی هم که این قالب ها را خریداری و سپس جداگانه برای خود به فروش می رسانند با این استنباط که شما یک فایل را به دهها نفر می فروشید دست به انتشار بدون اجازه قالب های این چنینی می زنند.
حتما ادامه مطلب را مطالعه کنید چون آموزش قفل گذاری و بررسی روش های قفل گذاری فایل های دیجیتال مثل pdf رو در ادامه مطلب گفتم.

چگونه از کپی شدن غیرمجاز فایل های دیجیتال فروشگاه مان جلوگیری کنیم؟(بررسی روش های ویرایش فایل های PDF+آموزش یک روش تضمینی) | یک جوان

منبع: وبلاگ یک جوان





موضوعات مشابه: