نمایش نتایج: از شماره 1 تا 3 از مجموع 3
سپاس ها 3سپاس
  • 2 توسط mostafa73
  • 1 توسط mostafa73

موضوع: مروری بر تاریخچه پیدایش روتر های سخت افزاری و شرکت سیسکو

  
  1. #1
    نام حقيقي: مصطفی

    خواننده
    تاریخ عضویت
    May 2015
    محل سکونت
    tehran
    نوشته
    34
    سپاسگزاری شده
    18
    سپاسگزاری کرده
    1

    مروری بر تاریخچه پیدایش روتر های سخت افزاری و شرکت سیسکو

    مقدمه ای بر دلایل پیدایش روتر

    در پس هر اختراع و ظهور شرکت های بزرگ امروزی در جهان صنعت بسیاری اوقات داستان های جالب و اتفاقات مهمی وجود دارد که به شکل زنجیروار زمینه را برای پیدایش یک تکنولوژی و اختراع جدید مهیا می سازد. در این مقاله قصد داریم به تاریخچه و اتفاقاتی بپردازیم که به اختراع روتر به معنای امروزی و ظهور شرکت عظیم سیسکو در عرصه صنعت و تکنولوژی کامپیوتر انجامید .

    همانگونه که شاید بسیاری از شما بدانید ، تا قبل از سال 1984 هیچ راه مشخص و معینی برای مسیریابی و هدایت هوشمند اطلاعات در شبکه ها وجود نداشت . اگرچه برای مسیریابی روش های مبتنی بر سوئیچینگ بسته در دهه 60 میلادی ابداع و بکار گرفته شده بود ولی شبکه های جدید کامپیوتری و پروتکل های جدیدی که در آنها استفاده می شد ( مثل شبکه های مبتنی بر مدل TCP/IP ) به تکنولوژی های پیشرفته تری برای مسیریابی نیاز داشتند. مهمترین دلیل برای نیاز به تحول در تکنولوژی مسیریابی ، به وجود آمدن همین پروتکل های جدید و متفاوت بود که تکنولوژی های قدیمی مسیریابی اصولا قادر نبودند که ارتباط شبکه هایی که از پروتکل های متفاوت استفاده می کردند را با هم برقرار سازند .

    در دهه های شصت و هفتاد میلادی نبود ابزارهای مسیریابی هوشمند مشکل حادی نبود ، زیرا در آن زمان کامپیوتر شخصی ( PC ) وجود نداشت و یک شبکه کامپیوتری عبارت بود از چند کامپیوتر بزرگ مرکزی ( Mainframe ) که هر کدام حدود 10 ترمینال ( کامپیوترهای کلاینت کوچک ) داشت و در یک فضای جغرافیایی محدود قرار می گرفت . همانگونه که گفته شد برای ارتباط راه دور میان چنین شبکه هایی از تکنولوژی سوئیچینگ بسته استفاده می شد ، این تکنولوژی در آن زمان کافی به نظر می رسید ، هرچند که سرعت و کارایی بسیار پایینی داشت. اما مشکلی که در همان زمان هم وجود داشت این بود که تکنولوژی سوئیچینگ بسته و سخت افزار مربوط به آن ، آنقدر گران بود که سازمان ها و موسسات خصوصی قادر به تامین هزینه های آن نبودند و چنین هزینه هایی فقط از عهده نهادهای دولتی بر می آمد. مثلا در آن زمان دولت ایالات متحده آمریکا داری بزرگترین شبکه مبتنی بر سوئیچینگ بسته دنیا موسوم به آرپانت ( ARPAnet ) بود که بعدها همین شبکه زیربنای اینترنت را در جهان بنیاد نهاد.


    اوایل دهه هشتاد میلادی با ظهور کامپیوترهای شخصی یک انقلاب در دنیای کامپیوتر رخ داد ، که نتیجه آن عرضه کامپیوتر ارزان قیمت با قابلیت بالا در بازار بود. با ورود کامپیوترهای شخصی و کاربرد همه جانبه آنها در زندگی روزمره نیاز به شبکه کردن چنین کامپیوترهایی روز به روز افزایش یافت . باید توجه کرد که تکنولوژی شبکه های محلی ) LAN ) مانند اترنت و Token Ring قبل از عرضه کامپیوترهای شخصی وجود داشتند و کامپیوترهای Mainframe از آنها استفاده می کردند ، اما با گسترش روز افزون کامپیوترهای شخصی استفاده تنها از شبکه های محلی برا چنین کامپیوترهایی منطقی به نظر نمی رسید ، زیرا :



    • تمام کامپیوترهای موجود در شبکه های محلی باید از استانداردهای سخت افزاری و نرم افزاری مشابه استفاده کنند.
    • عملا نمی توان یک شبکه محلی با هزاران کامپیوتر ایجاد کرد ، چون همه آنها از یک کانال مشترک استفاده می کنند و با گسترش شبکه سرعت کاهش می یابد.
    • بسیاری از کامپیوترهای شخصی به لحاظ جغرافیایی در مکان های فیزیکی مجزا قرار دارند و برای دسترسی به همدیگر نیاز به ارتباط از راه دور دارند و تکنولوژی سوئیچینگ بسته آنقدر گران بود که موسسات و شرکت های خصوصی از عهده هزینه های آن بر نمی آمدند .




    تمامی این عوامل باعث شد که سرانجام متخصصین شبکه به فکر حل این مشکل بیفتند. راه حل منطقی این بود که ابتدا یک شبکه بزرگ به چند شبکه محلی کوچک شکسته شود و سپس این شبکه های کوچک از طریق ابزاری به نام مسیریاب به هم متصل شوند. با استفاده از مسیریاب دیگر لازم نبود برای اتصال شبکه های محلی به هم ، کل شبکه ها از استاندارهای سخت افزاری و نرم افزاری و پروتکل های ارتباطی یکسان استفاده کنند و بدین ترتیب انعطاف در توسعه سخت افزار و نرم افزارهای شبکه به وجود می آمد. با ابداع مسیریاب امکان اتصال شبکه های گوناگون با نرم افزار و سخت افزار متفاوت به همدیگر امکان پذیر می شد. تا اینجا ایده و راه حل مشخص بود و حالا موسسات و دانشگاه ها ( البته طبق معمول دانشگاه های آمریکا ) باید کارهای تحقیقی و پژوهشی خود را برای رسیدن به این هدف و اختراع مسیریاب شروع می کردند.


    پی نوشت : باید توجه کرد که در پس هر اختراع مهمی در دنیای صنعت حجم زیادی از کارهای پژوهشی در دانشگاه های معتبر نهفته است . هدف اصلی چنین دانشگاه هایی نه تبدیل شدن به کارخانه مدرک سازی بلکه تولید علم و دانش بمنظور ایجاد بستر تئوری مناسب برای رسیدن به تکنولوژی های جدید است . شاید شما هم با عنوان شغلی پژوهشگر در دانشگاه ( Researcher ) آشنا باشید . این افراد در چنین دانشگاه هایی استخدامند و کار آنها هم بسیار مشخص و تعریف شده است . آنها بر روی تکنولوژی های نسل آینده تحقیق می کنند و با تولید دانش و ایجاد راهکارهای جدید راه را برای ساخت ابزارهای مدرن در جهان صنعت مهیا می کنند . نتایج فعالیت های علمی این افراد به صورت مقالات و مستندات علمی در این دانشگاه ها ثبت می شود . سپس افراد خلاق و با ایده مهندسی به معنای واقعی کلمه از همین مستندات علمی استفاده کرده ، اقدام به اختراع تکنولوژی های جدید و ابزارهای مدرن می نمایند. البته به هنگام ثبت اختراع و تجاری کردن یک محصول مسئله مالکیت معنوی در این کشورها بسیار مهم بوده و باید حقوق تمامی افراد و سازمان هایی که در ایجاد پروژه نقش داشته اند ، تمام و کمال ادا شود. سر انجام شاید بیان این گفته اغراق نباشد که بزرگترین کشورهای صنعتی جهان دارای مهمترین دانشگاه های جهان هم هستند. وسیله ای که ما امروزه به نام روتر می شناسیم هماند بسیاری از فناوری های دنیای کامپیوتر ، دقیقا چنین مسیری را طی کرده است.

    نویسنده : رضا تقی زاده
    منبع : انجمن حرفه ای های فناوری اطلاعات ایران
    هرگونه نشر و کپی برداری بدون ذکر منبع دارای اشکال اخلاقی می باشد.

    - - - Updated - - -

    معرفی سازندگان اولین روتر و بنیانگذاران شرکت سیسکو

    شاید بتوان گفت یکی از بنیانگذاران تکنولوژی مسیریابی به معنای امروزی آن خانم Sandy Lerner ( سندی لنر ) و آقای Leonard Bosack ( لئونارد بزاک ) هستند .
    خانم Sandy Lerner دارای لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا ، فوق لیسانس اقتصاد سنجی از دانشگاه کلرمونت و سپس فوق لیسانس علوم کامپیوتر از دانشگاه استنفورد می باشد . او این مدارک متنوع دانشگاهی را در سال های بین 1975 تا 1981 اخذ کرده است . وی در همین دوره به عنوان مدیر مرکز کامپیوتر در دانشکده اقتصاد و بازرگانی دانشگاه استنفورد مشغول بکار شد.
    آقای Leonard Bosack هم فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه پنسیلوانیا و سپس فارغ التحصیل فوق لیسانس در همین رشته از دانشگاه استنفورد می باشد. او این تحصیلات را در سال های بین 1973 تا 1979 انجام داده است . همچنین وی دارای سابقه کاری به عنوان مهندس سخت افزار در شرکت معتبر سازنده قطعات کامپیوتر به نام DEC ، قبل از پیوستن به دانشگاه استنفورد می باشد. او نیز در سال 1979 به عنوان پژوهشگر و مدیر مرکز کامپیوتر در دانشکده کامپیوتر دانشگاه استنفورد مشغول به کار شد .

    در همین سال آقای Leonard Bosack درگیر پروژه ای شد که باید تمام کامپیوترهای Mainframe و minicomputer و ماشین های پردازش لیست (LISP machines ) و پردازش صوت را در دانشگاه استنفورد به هم وصل می کرد . او در این پروژه بر روی ساخت روتری کار می کرد که باید شبکه دانشکده علوم کامپیوتر را به شبکه دانشکده اقتصاد وصل می کرد. وی در همین زمان با خانم Sandy Lerner که به عنوان مدیر مرکز کامپیوتر در دانشکده اقتصاد کار می کرد آشنا شد و در سال 1980 با هم ازدواج کردند.


    این دو نفر سپس باهم کار را برروی ساخت روتر و توسعه تکنولوژی مسیریابی دنبال کردند. باید توجه کرد که وسیله ای همانند روتر به نام Blue Box سالها قبل توسط دو نفر از پژوهشگران این دانشگاه به نام های William Yeager و Andy Bechtolsheim ساخته شده بود . اما Blue Box فقط قادر به مسیریابی در شبکه هایی بود که از پروتکل های یکسان و بستر سخت افزاری مشابه در شبکه تبعیت می کردند . اما چالشی که این زوج دانشمند با آن روبرو بودند ، این بود که شبکه های این دو دانشکده دارای بستر سخت افزاری متفاوتی بوده ( کامپیوترهای این دو دانشکده از لحاظ سخت افزاری و تکنولوژی ارتباطات باهم متفاوت بودند ) و همچنین از دو نوع مختلف از پروتکل های ارتباطی شبکه استفاده می کردند .

    این زوج بدون حمایت مالی و با هزینه شخصی سرانجام پس از چند سال کار پژوهشی موفق به ساخت روتر موردنظرشان در سال 1984 شدند. جالب است که بدانید آنها این روتر را در خانه شخصیشان ساختند و باید گفت که این روتر نسخه پیشرفته تری از همان روتر قبلی دانشگاه استنفورد (Blue Box ) بود . در حقیقت کاری که این زوج انجام دادند ، این بود که آنها ابتدا شروع به نوشتن و تکمیل نرم افزار روتر چند پروتکلی کردند . ( اتفاقا این نرم افزار هم بر اساس نسخه نرم افزاری بود که William Yeager سالها پیش برای مسیریابی چند پروتکلی در همین دانشگاه نوشته بود ولی موفق به تکمیل و عملیاتی کردن آن نشده بود. ) سپس با اصلاحاتی در سخت افزار روتر Blue Box و سازگار کردن آن با این نرم افزار چند پروتکلی جدید ، موفق به طراحی روتری شدند که توانایی مسیریابی بین چند شبکه به همراه پنهان سازی تضادهای سخت افزاری و نرم افزاری در سطح پروتکل را داشت . البته ناگفته نماند که فرد دیگری نیز به نام Kirk Lougheed در این پروژه با این زوج همکاری می کرد.


    آنها پس از ساخت و تکمیل این روتر جدید ، از آن برای اتصال دو شبکه دانشکده علوم کامپیوتر و دانشکده اقتصاد و بازرگانی استفاده کردند . یک گزارش طنز و شوخی در میان کارکنان دانشگاه استنفورد از آن دوران وجود دارد که Leonard و Sandy از این شبکه ارتباطی جدید برای ارسال پیام های عاشقانه استفاده می کردند ( اگه پیام عاشقانه ردوبدل نمی کردن ، چیکار باید می کردن ، احتمالا باید در رابطه با اندر فواید روتر صحبت میکردن!!! هرکی جای ایندو بود پیام عاشقانه ردوبدل می کرد ) ، اما جدا از این شوخی ، نتیجه زحمات این زوج موفق این بود که دانشگاه استنفورد در آن زمان صاحب اولین روتر عملیاتی شد که می توانست عملیات مسیریابی چند پروتکلی را انجام دهد.
    پس از آنکه قابلیت های این مسیریاب اثبات شد ، آنها تصمیم به تجاری کردن محصول خود کردند و به همین دلیل پیشنهاد سرمایه گذاری و فروش این روتر را به دانشگاه استنفورد دادند. اما این دانشگاه از پیشنهاد سرمایه گذاری و توسعه این تکنولوژی جدید خودداری کرد و به همین دلیل این زوج تولید مسیریاب های خود را شخصا بعهده گرفتند و برای همین منظور تصمیم گرفتند که یک شرکت تاسیس کنند. این زوج ابتدا مقدمات تاسیس شرکت سازنده روتر را با هزینه شخصی خود در سال 1984 فراهم کردند و سپس با دعوت از Kirk Lougheed ( همکار قبلی خود در این پروژه ) و Greg Satz ( یک برنامه نویس ) و Richard Troiano ( به عنوان مدیر فروش ) تیم اولیه شرکت خود را تکمیل کردند . این زوج نام شرکت خود را Cisco گذاشتند که برگرفته از نام شهر San Francisco ( سانفرانسیسکو ) است . شهری بسیار مهم در نزدیکی دانشگاه استنفرد که آنها شرکت خود را در آنجا ثبت کردند و همچنین نماد ( لوگوی ) شرکت هم برگرفته از پل تاریخی Golden Gate واقع در همین شهر است.
    شرکت سیسکو اولین مسیریاب خود را در همان سال 1984 وارد بازار کرد . قابلیت این مسیریاب آنچنان بود که شرکت ها و موسساتی که در آن زمان قادر به استفاده از تکنولوژی گران قیمت سوئیچینگ بسته نبودند به راحتی می توانستند با استفاده از یک مسیریاب سیسکو از تجهیزات سیسکو فناورن عصر شبکه پاسارگاد تمام نیازهای روتینگ و مسیریابی خود را برآورده کنند. در نتیجه به محصولات سیسکو روی آوردند و شرکت در مدت کوتاهی به سوددهی قابل ملاحظه ای رسید . با گذشت مدت زمانی از تاسیس شرکت سیسکو ، Bosack و Lerner درگیر یک پرونده حقوقی از جانب دانشگاه استنفورد شدند. ماجرا از این قرار بود که دانشگاه مدعی شد که حق امتیاز این روتر چندپروتکلی که حالا تجاری شده ، فقط به این زوج تعلق ندارد و این محصول اولا متعلق به دانشگاه استنفورد است چون ابتدا در آنجا نصب و راه اندازی شده بود و ثانیا این روتر نتیجه کار تحقیقاتی تعدادی از پژوهشگران آن دانشگاه ست و شرکت سیسکو بدون اجازه این دانشگاه نمی تواند آن را بفروشد. سرانجام در سال 1986 شرکت سیسکو با دانشگاه استنفورد به توافق رسید، که در نتیجه آن Bosack و همکارش Kirk Lougheed از دانشگاه استنفورد استعفا دادند و دانشگاه استنفورد هم در مقابل تامین منافعش ، حق امتیاز نرم افزار و سخت افزار و طراحی روتر را به Bosack و Lerner داد و پرونده حقوقی خود را پس گرفت استقبال روز افزون از محصولات شرکت سیسکو باعث شد که این شرکت با کمبود منابع برای تولید و توزیع محصولاتش به بازار روبرو شود و به همین دلیل موسسان شرکت تصمیم گرفتند سرمایه لازم برای توسعه شرکت خود را از طریق فروش سهام شرکت در بازار بورس نزدک بدست آورند. همین اقدام باعث شد که پای سرمایه گذاران و بورس بازان به شرکت سیسکو باز شود و در اغلب موارد سرمایه گذاران و سهام داران تمایل دارند که در جایگاه هیئت مدیره قرار گرفته و کنترل آن شرکت را بدست بگیرند و به سود بیشتر بیندیشند. این اتفاقی بود که برای شرکت سیسکو هم افتاد ، پس از سرمایه گذاری سهام داران و رشد چشمگیر سود این شرکت ، سرانجام کنترل آن به دست سهام داران افتاد و همین امر باعث شد که موسسان اولیه شرکت یعنی خانم Lerner و آقای Bosack با هیئت مدیره دچار اختلاف شوند . در اگوست سال 1990 ، خانم Sandy Lerner از کار در شرکت معاف شد و آقای Bosack هم برای نشان دادن حمایت خود از همسرش ، از شرکت سیسکو استعفا داد.
    این زوج با گرفتن 170 میلیون دلار از شرکت سیسکو کنار رفتند و این هم از آن اتفاقات روزگار است که افرادی که خود موسس شرکتی هستند ، سرانجام مجبور به ترک جایی شوند که خود بنیاد نهاده اند!
    آقای Bosack علاوه بر ساخت روتر چند پروتکلی و تاسیس شرکت سیسکو ، در همان دوران نقش بسیار مهمی در توسعه و تجاری کردن شبکه های محلی LAN داشت و همچنین جزء تیم مهندسی دانشگاه استنفورد بود که موفق به اتصال 5000 کامپیوتر دانشگاه در فضای 41 کیلومتر مربع آن هم با استفاده از تکنولوژی LAN شدند . کاری که تا آن زمان اتفاق نیفتاده بود . همچنین نقش بسیار مهم و تعیین کننده او در همکاری با دپارتمان تحقیقاتی سازمان دفاعی ایالات متحده آمریکا ، باعث شد که شبکه ARPAnet متعلق به این سازمان ، نهایتا تبدیل به زیرساختی برای شبکه جهانی اینترنت شود. او در حال حاضر بعنوان سرپرست یک گروه تحقیقاتی در یک شرکت خصوصی بر روی توسعه شبکه های ارتباطی فیبر نوری و افزایش نرخ انتقال داده و مسافت تحت پوشش این نوع شبکه ها ، کار و تحقیق می کند.
    اگرچه آقای Bosack و خانم Lerner در حال حاضر از یکدیگر جدا شده اند ولی همچنان نزدیکترین دوست و همکار هم باقی مانده اند و بیشتر فعالیت های اجتماعی خود را بصورت مشترک انجام می دهند. به عنوان مثال با هفتاددرصد پولی که از شرکت سیسکو گرفته بودند یک سازمان خیریه تاسیس کرده اند که تامین مالی مواردی همچون حفاظت از حیوانات ( به دلیل فعالیت و علاقه شخصی خانم لنر در این عرصه ) و پروژه های تحقیقاتی در مورد حفاظت از منابع طبیعی را بعهده دارد . همچنین این دو نفر باهم خانه ای اربابی و تاریخی متعلق به برادر Jane Austen ( نویسنده زن مشهور انگلیسی و خالق رمان غرور و تعصب ) را خریداری و آن را تبدیل به مرکزی تحقیقاتی بر روی نویسندگان زن قرن 18 و 19 میلادی کرده اند. در حال حاضر آقای Bosack بیشتر در عرصه تکنولوژی و خانم Lerner بیشتر در عرصه امور فرهنگی مشغول بکار هستند. اگرچه شرکت سیسکو اولین شرکتی نبود که اقدام به ساخت روتر می کرد ولی اولین شرکتی بود که روترهای چند پروتکلی را تولید کرد ، روترهایی که اجازه ارتباط بین پروتکل های مختلف شبکه را می داد و این همان چیزی بود که در آن زمان بسیار حیاتی بود ، زیرا در دهه 80 و اوایل دهه 90 میلادی پروتکل ارتباطی IP هنوز تبدیل به یک استاندارد جهانی نشده بود و شبکه های محلی آن زمان از پروتکل های متفاوتی استفاده می کردند . همین خصوصیت روترهای سیسکو باعث شد که شرکت به سود سرشاری از طریق فروش آنها برسد ، اما در دهه 90 میلادی با فراگیر شدن اینترنت دیگر از اهمیت روترهای چند پروتکلی کاسته شد زیرا اینترنت از پروتکل IP برای مسیریابی بسته های اطلاعاتی خود استفاده می کرد و همین عامل باعث شد که پروتکل IP به سرعت تبدیل به اولین انتخاب برای شبکه های LAN شود. اما شرکت سیسکو در این تحول نظاره گر نبود و اتفاقا با یک برنامه ریزی استراتژیک در دهه 90 میلادی بر روی گسترش اینترنت ، به شرکتی تبدیل شد که حرف اول را در توسعه زیرساخت اینترنت می زد.
    اینترنت یکی از مهمترین ابداعات و نوآوری های عصر جدید می باشد ، پدیده ای که ابتدا به عنوان یک پروژه تحقیقاتی و آن هم برای اتصال شبکه های نظامی آمریکا طراحی شد ( ARPAnet ) ، امروزه در تمامی شئونات زندگی بشری وارد شده است . اما اینترنت اولیه با آن چیزی که امروزه وجود دارد ، بسیار تفاوت داشت . این روترهای سیسکو بودند که نقش اساسی در اتصال شبکه های کوچک به هم ایفا کردند و با اتصال این شبکه های محلی ، اینترنت به معنای امروزی خود به وجود آمد. در روزهای اولیه پیدایش اینترنت نقش روترها ساده و تعریف شده بود ، آنها وظیفه مسیریابی و هدایت بسته های اطلاعاتی را در شبکه اینترنت به عهده داشتند و شاید گفتن این نکته که بدون وجود روترهای سیسکو ، اینترنت به معنای امروزی خود هرگز پا نمی گرفت ، اغراق نباشد. بسیاری از پیشرفت هایی که در حوزه روترها امروزه به دست آمده است ، نتیجه کارهای تحقیقاتی شرکت سیسکو می باشد.


    اگرچه شرکت سیسکو نسبت به زمان تاسیسش بسیار متحول شده است ولی باید توجه داشت که هدف اولیه این شرکت یعنی " طراحی و تولید بهترین تجهیزات شبکه و مسیریابی " همچنان پابرجاست و به عنوان یکی از بهترین مارک ها در زمینه تجهیزات شبکه شناخته می شود. مسیریاب های مدرن سیسکو امروزه می توانند از فرایند NAT ( ترجمه آدرس های خصوصی شبکه به آدرس های قابل قبول در اینترنت ) ، *****ینگ بسته های اطلاعاتی ( Packet Filtering ) و امکان دسترسی از راه دور را پشتیبانی کنند و یا به صورت فایروال در شبکه ایفای نقش کنند ، ولی مهمترین نقش آنها هنوز هم مسیریابی بسته های اطلاعاتی مابین شبکه های کامپیوتری تعریف شده است.

    شرکت سیسکو در اواسط دهه نود میلادی خط تولید روترهای کوچک و ارزان را برای استفاده های عادی راه اندازی کرد ، این روترها که اصطلاح SOHO نامیده می شوند و به معنای ( Small Office / Home Office ) می باشد ، اغلب قابلیت های روترهای بزرگ تجاری ( Enterprise Series ) را در مقیاس کوچکتر دارد . بسیاری از ویژگی ها مانند اتصال به خطوط WAN و فایروال نیز در این روترها موجود است و بدین ترتیب هر سازمان و شرکت کوچک نیز می تواند به آسانی با خرید یک روتر SOHO صاحب یک مسیریاب شود.


    شرکت سیسکو در حال حاضر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات شبکه در دنیا می باشد و مرکز آن در شهر سن خوزه ایالت کالیفرنیا می باشد . این شرکت تبدیل به یک شرکت بزرگ بین المللی شده است و در بسیاری از ایالت های آمریکا و همچنین کشورهای دیگر دارای شرکت های ساخت و فروش می باشد . این شرکت بزرگ با سرمایه گذاری بر روی پروژه های دیگر و همچنین با خرید شرکت های معروف از جمله شرکت Cerent ( خرید در سال 1999 ) ، شرکت LinkSys ( خرید در سال 2003 ) و شرکت Scientific Atlanta ( خرید در سال 2005 ) توانسته است وارد بازارهای دیگر تجهیزات شبکه هم بشود و علاوه بر ساخت انواع روترهای شبکه ، دارای تجهیزات دیگری مثل سوئیچ های لایه 2 (Ethernet switch ) سوئیچ های لایه 3 (cisco catalyst switches ) و فایروال های سخت افزاری ، شبکه خودپردازهای بانکی و تلفن اینترنتی (VOIP ) و ... می باشد . این شرکت همچنین در بخش آموزش نیز بسیار فعال می باشد و دارای گواهینامه های بسیار معتبر در رابطه با مدیریت و پیکربندی تجهیزات سیسکو می باشد که بسیاری از دوستان با اسامی دوره هایی همچون CCNA ( کاردان شبکه سیسکو ) ، CCNP ( کارشناس شبکه سیسکو ) و CCIE ( متخصص شبکه سیسکو ) آشنا هستند .


    پی نوشت : شاید عدم توافق دانشگاه استنفورد با پیشنهاد آقای بزاک و خانم لنر در رابطه با سرمایه گذاری و تجاری کردن روتر چند پروتکلی توسط آن دانشگاه ، عجیب به نظر برسد ، اما یک نکته باید توجه شود که اصولا سازمان های دولتی و دانشگاه های آمریکا (هرچند که خصوصی هم باشند) به خاطر ساختار اقتصادی آمریکا، معمولا خود وارد کارهای تجاری نمی شوند و امر تجارت و تولید کالا را به شرکت های خصوصی می سپارند . شرکت های خصوصی معمولا در امر توسعه تکنولوژی و تحقیقات با دانشگاه ها همکاری می کنند و پس از به نتیجه رسیدن یک پروژه موظف به رعایت حقوق مادی افراد درگیر در پروژه هستند. دلیل شکایت دانشگاه استنفورد از این زوج و شرکت سیسکو هم ، ادعای عدم رعایت حقوق دیگر افراد درگیر در ساخت پروژه روتر بود . تنها استثنایی که در این مورد می توان بیان کرد ، وزارت دفاع آمریکا می باشد ، که به خاطر مسئله امنیت ملی آمریکا ، مستقیما در فرآیند تولید و ساخت دستگاه های مورد نیازش دخالت می کند و همانگونه که قبلا گفته شد ، شبکه ARPAnet متعلق به سازمان وزارت دفاع آمریکا بود و جالب است که بدانید این شبکه خود محصول شرایط جنگ سرد بین آمریکا و شوروی بود و مستقیما با مسئله امنیت ملی آمریکا ارتباط داشت.

    نویسنده : رضا تقی زاده



    موضوعات مشابه:
    A.Yazdani و kamyarr سپاسگزاری کرده‌اند.

  2. #2
    نام حقيقي: مصطفی

    خواننده
    تاریخ عضویت
    May 2015
    محل سکونت
    tehran
    نوشته
    34
    سپاسگزاری شده
    18
    سپاسگزاری کرده
    1
    توپولوژی خطی یا باس




    در شبکه ای که از توپولوژی باس استفاده می شود، همه کامپیوترها پشت سر همدیگر و در یک خط، توسط کابل شبکه به یکدیگر متصل شده اند. سیستم های اترنت قدیمی برای توپولوژی باس از کابل های کواکسیال استفاده می کردند که امروزه دیگر به ندرت به چشم می خورند. کابل کشی یک شبکه باس به دو صورت می تواند باشد: ضخیم و نازک
    در شبکه های اترنت ضخیم، کامپیوترها توسط یک کابل مجزای کوچکتر بنام AUI (کابل گیرنده/فرستنده) به یک کابل یکسره کواکسیال بزرگتر متصل می شوند. شبکه های اترنت نازک از تکه های جدا از هم کابل نازکتری استفاده می کنند که در آن هر قطعه کابل، کامپیوتری را کامپیوتر کنار خود متصل می کند.
    توجه کنید که فرستنده-گیرنده (transceiver)جزئی جدایی ناپذیر از رابط شبکه است که مسئول فرستادن و دریافت اطلاعات روی رسانه شبکه می باشد. اترنت نوع ضخیم تنها نوع از انواع شبکه های اترنتی است که از فرستنده -گیرنده ای استفاده می کند که از آداپتور رابط شبکه مجزا است.
    فرستنده-گیرنده با استفاده از وسیله ای بنام انشعاب ومپایر به کابل کواکسیال و از طرف دیگر توسط یک کابل AUI به آداپتور رابط شبکه کامپیوتر متصل می شود. در همه انواع دیگر استانداردهای لایه فیزیکی اترنت، گیرنده-فرستنده داخل کارت شبکه قرار دارد و نیازی به کابل های AUI مجزا نمی باشد.
    مشکل اصلی توپولوژی باس اینست که یک مشکل کوچک در یک کانکتور، ترمیناتور یا کابل شبکه ، کل شبکه را تحت تاثیر قرار می دهد. سیگنال هایی که نمی توانند از یک نقطه بخصوص بگذرند نمی توانند به کامپیوترهایی که بعد از آن نقطه وجود دارند برسند. علاوه بر این وقتی مشکلی در نقطه ای از شبکه به وجود آید، کل شبکه به دو سگمنت یا قطعه تقسیم می شود و هر یک از آن بخش ها بدون ترمینانتور خواهند شد و در نتیجه هیچ یک از دو بخش شبکه قادر به برقراری ارتباط و تبادل داده ها نمی باشند. به همین دلیل امروزه از شبکه های باس به ندرت استفاده میشود.
    ● توپولوژی ستاره ای
    در این توپولوژی از یک وسیله مرکزی برای کابل کشی استفاده می شود که هاب یا تمرکزدهنده (conectrator) نامیده می شود. در یک شبکه ستاره ای هر یک از کامپیوترها توسط یک کابل مجزا به هاب متصل می شوند. اغلب LAN های اترنتی امروزی و بسیاری از LANهایی که از پروتکل های دیگری استفاده می کنند، از توپولوژی ستاره ای بهره می برند.
    LANهای ستاره ای می توانند از چندین نوع کابل متفاوت، که شامل کابل های فیبر نوری و زوج مارپیچ می شوند، استفاده کنند.
    کابل های زوج مارپیچ بدون شیلد UTP که در اغلب LANهای اترنتی استفاده می شود، معمولا بصورت توپولوژی ستاره ای نصب می شوند. از نظر عملکرد، یک شبکه ستاره ای همانند یک شبکه باس از یک رسانه شبکه مشترک استفاده می کند. در واقع اگر چه هر کامپیوتر با کابل خود به هاب وصل می شود، اما هاب هر سیگنال را که دریافت می کند روی تمام پورت های خود پخش می کند و بدین صورت سیگنالی که یک کامپیوتر می فرستد، توسط تمام کامپیوترهای دیگر موجود روی LAN دریافت می شود.
    اولین مزیت و ویژگی توپولوژی ستاره ای اینست که به دلیل اینکه هر کامپیوتر با کابل جداگانه ای به هاب متصل می شود، تحمل خطا در چنین شبکه هایی بالاتر است و اگر یک کابل یا کانکتور دچار مشکل شود، فقط کامپیوتری که با آن کابل یا کانکتور به هاب متصل است تحت تاثیر قرار می گیرد. عیب این توپولوژی در نیاز به سخت افزار اضافی، یعنی هاب، می باشد و اگر هاب دچار اشکال شود، کل شبکه مختل می شود. بنابراین چنین مشکلی به ندرت بوجود می آید چون هاب ها دستگاههای ساده ای هستند و معمولا در محفظه های محافظت شده ای نگهداری می شوند.
    ● توپولوژی ستاره ای چند سطحی
    ممکن است تصور کرده باشید که شبکه ای که از توپولوژی ستاره ای استفاده می کند محدود به تعداد پورتهای هاب خود می باشد. اما در صورتی که قرار باشد شبکه گسترش پیدا کند، بعد از اشغال تمام پورتهای هاب، این امکان وجود دارد که یک هاب و یا حتی در بعضی موارد دو یا سه هاب دیگر به شبکه اضافه کنید.
    برای اینکار هاب دوم باید با استفاده از یک کابل استاندارد و پورت خاصی که به این منظور روی هاب ها تعبیه شده است و پورت uplink نام دارد، به هاب دوم متصل شود. بدین صورت شبکه ای بوجود می آید که به توپولوژی ستاره ای چند سطحی معروف است. یک شبکه اترنت ۱۰Mbps استاندارد می تواند تا چهار هاب را که به این صورت به همدیگر متصل شده اند پشتیبانی کند، اما یک شبکه Fast Ethernet معمولا فقط تا دو هاب را پشتیبانی می کند.
    ● توپولوژی حلقه ای
    از نظر انتقال سیگنال، یک شبکه حلقه ای به این دلیل که هر کامپیوتر منطقا به کامپیوتر همسایه خود متصل است، مانند شبکه باس می باشد. اما در این نوع شبکه ها به جای اینکه دو انتهای کابل شبکه بسته شود terminated به همدیگر متصل می شوند و یک حلقه تشکیل می دهند. بدین صورت این امکان بوجود می آید که سیگنالی که از یک کامپیوتر تولید شده است بعد از گذر از تمام کامپیوترهای دیگر به کامپیوتر تولید کننده برگردد.
    شبکه هایی مثل شبکه های Token Ring که برای مکانیزم کنترل دستیابی به رسانه MAC (که قبلا هم توضیح داده بودیم ) از روش انتقال یک token استفاده می کنند، به شکل توپولوژی حلقه ای بسته می شوند. آنچه که در اینجا بسیار حائز اهمیت است و باید بسیار دقت کرد این است که توپولوژی حلقه ای در اغلب موارد، یک ساختار منطقی است نه فیزیکی.
    به عبارت واضح تر، حلقه در سیم کشی شبکه وجود دارد نه کابل کشی آن.
    ▪ نکته: کابل وسیله ای است حاوی تعدادی هادی که معمولا به شکل تعدادی سیم جدا از هم هستند. بعنوان مثال یک کابل زوج مارپیچ دارای هشت رشته سیم مجزا می باشد.
    ممکن است زماینکه به یک شبکه با توپولوژی حلقه ای نگاه می کنید، از خود بپرسید که چرا بخشی از شبکه به شکل حلقه است!!!!
    در واقع کابل های کامپیوترهای شبکه حلقه ای که در اینجا به یک هاب متصل می شوند و هما ن شکل ستاره را بوجود می آورند. شبکه حلقه ای توسط سیم کشی موجود در کابل ها به صورت منطقی پیاده سازی می شود و از نوع خاصی از هابها بنام MAU که اطلاعات را از یک پورت دریافت می کند و به نوبت به تک تک پورت های دیگر می فرستد استفاده می کند. MAU مانند هاب اطلاعات را همزمان به همه پورت ها نمی فرستد. بعنوان مثال وقتی کامپیوتری که به پورت شماره ۳ یک MAU متصل است، بسته ای را می فرستد، MAU آن بسته را دریافت و فقط به پورت شماره ۴ منتقل می کند.
    وقتی کامپیوتر شماره ۴ بسته را دریافت می کند، بدون درنگ آنرا به MAU بر می گرداند و به پورت دیگری فرستاده می شود و همین طور الی آخر تا زمانی که MAU بسته را به تک تک کامپیوترهای موجود در حلقه بفرستد.
    در نهایت کامپیوتری که بسته را تولید کرده است، دوباره آنرا دریافت می کند و از حلقه حذف می کند. اگر پوشش کابل یک شبکه حلقه ای را از سیم های داخل آن جدا کنید، مشاهده خواهید کرد که مداری بین MAU و هر کامپیوتر موجود درشبکه برقرار است که از MAU به کامپیوتر و از کامپیوتر به MAU کشیده شده است (یعنی حلقه منطقی)
    طرح شبکه حلقه ای به صورتی است که اگر کابل یا کانکتوری دچار مشکل شود، شبکه می تواند به کار خود ادامه دهد. MAU دارای مدارهایی است که کامپیوتر خراب را از حلقه حذف می کند ولی توپولوژی منطقی شبکه را همچنان نگه می دارد. بعنوان مقایسه، شبکه حلقه ای را در نظر بگیرید که بدون MAU بصورتی ساده به شکل حلقه بسته شده است مانند یک شبکه باس که دو انتهای آن به همدیگر متصل است. در اینصورت یک قطعی در کابل یا اشکال کوچک در یک کانکتور کل شبکه را از کار می اندازد. پروتکل متداولی که از آن در توپولوژی حلقه فیزیکی می توان استقاده کرد، رابط توزیع کننده داده هادر شبکه فیبر نوری می باشد که از یک حلقه دوگانه که در واقع شامل دو حلقه فیزیکی مجزا، یکی برای انتقال اطلاعات و دیگری برای دریافت اطلاعات می باشد، استفاده می کند. بدین شکل حتی اگر در کابل شبکه قطعی بوجود آید، شبکه هنوز می تواند به کار خود ادامه دهد.
    ● توپولوژی مش
    توپولوژی مش در بحث شبکه بندی محلی، بیشتر یک مفهوم تئوری است تا عملی.در یک شبکه مش هر کامپیوتر یک اتصال مستقیم و اختصاصی به هر یک از کامپیوترهای دیگر شبکه دارد. چنین توپولوژی فقط در یک شبکه متشکل از دو کامپیوتر امکان پذیر است.مثلا در شبکه ای متشکل از سه کامپیوتر، لازم خواهد بود که هر کامپیوتر به تعداد کامپیوترهای دیگر شبکه در خود کارت شبکه داشته باشد. بنابراین در یک شبکه با تداد ۵ کامپیوتر، هر کامپیوتر باید مجهز به چهار کارت شبکه باشد که در عمل امکان پذیر نیست. مزیت یک شبکه مش، تحمل خطای بالای آن می باشد، چون هیچ مشکل یگانه ای وجود ندارد که روی بیش از یک کامپیوتر تاثیر بگذارد.در ارتباطات بین دو یا چند شبکه ای کابل کشی به روش مش عملا امکان پذیر است. در چنین شبکه هایی با استفاده از مسیریابهای اضافی چندین مسیر مجزا بین دو نقطه شبکه ایجاد می شود. از چنین توپولوژی در شبکه های تجاری بزرگ بسیار استفاده می شود چون شبکه را قادر می سازد در مقابل اختلالات ممکن از قبیل مشکلات احتمالی در مسیریاب، هاب و کابل ها، در حد امکان مصون شوند.
    ● توپولوژی بی سیم
    اصطلاح توپولوژی الزاما به آرایش کابل های تشکیل دهنده یک شبکه اشاره نمی کند. اگر چه شبکه های بی سیم از رسانه هایی که به رسانه های بدون محدودیت معروف هستند استفاده می کنند، کامپیوترهای موجود در آنها نیاز به الگوی خاصی برای برقراری ارتباط با همدیگر دارند.
    LAN های بی سیم دارای دو توپولوژی کلی هستند: توپولوژی مستقل و توپولوژی وابسته.
    در نوع مستقل، گروهی از کامپیوترهای مجهز به آداپتورهای شبکه بی سیم وجود دارند که قادر هستند آزادانه تا زمانی که در محدوده برد تکنولوژی بی سیم خود هستند با همدیگر ارتباط برقرار کنند. این تکنولوژی برای شبکه های اداری و خانگی کوچک که فقط شامل چند کامپیوتر هستند و در آنها کابل کشی غیر ممکن است یا مقرون به صرفه نیست، مناسب است.
    در یک شبکه وابسته، کامپیوترهای مجهز به تجهیزات بی سیم از طریق فرستنده- گیرنده هایی که خود با کابل های استاندارد به LAN متصل هستند با شبکه ارتباط برقرار می کنند. به این فرستنده-گیرنده ها، نقاط دستیابی شبکه یا access point می گویند. در این آرایش کامپیوترهای بی سیم مستقیما با همدیگر ارتباط برقرار نمی کنند، بلکه فقط از طریق access point ها با شبکه کابل دار ارتباط برقرار می کنند. این توپولوژی برای شبکه های بزرگ که تعداد کمی کامپیوتر بی سیم در آنها وجو.د دارد مناسب تر است.



  3. #3
    نام حقيقي: مصطفی

    خواننده
    تاریخ عضویت
    May 2015
    محل سکونت
    tehran
    نوشته
    34
    سپاسگزاری شده
    18
    سپاسگزاری کرده
    1
    مقدمه دستگاهی است که در قلب هر شبکه مبتنی بر روش استار قرار می گیرد. با استفاده از سوئيچ، چندين کاربر قادر به ارسال اطلاعات از طريق شبکه در يک لحظه خواهند بود. در سوییچها سرعت ارسال اطلاعات هر يک از کاربران بر سرعت دستيابي ساير کاربران شبکه تاثير نخواهد گذاشت. سوئیچ ها معمولا در لایه 2 مدل OSI هستند و با تعداد پورت 5 ، 8 ، 16 ، 24 و گاهی 36 و 48 پورت نیز تولید می شوند. سرعت آنها معمولاً 100/10 و یا 1000 مگابیت بر ثانیه است. سوئیچ ها دارای پورتهایR j- 45 و یا فیبر نوری و یا ترکیبی از هر دو هستند. در دو نوع رومیزی و رکمونت )نصب در رکهای 19 اینچ استاندارد( وجود دارند. سوئیچ های مدیریتی برای کنترل و نگهداری شبکه های بزرگ و یا شبکه هایی که نیاز به پهنای باند زیاد و کنترل شده دارند نیاز به استفاده از سوئیچهای مدیریتی است. با اینگونه سوئیچها می توان تنظیمات متنوعی از قبیل پهنای باند، شبکه های مجازی، کنترل و گزارشات ترافیکی شبکه و ... را انجام داد. از مشخصاتی که تقریبا در تمام آنها مشترک است می توان به رکمونت بودن، تعداد 24 پورت به بالا، امکان افزودن چندین نوع ماژول برای کاربردهای مختلف، وجود پورت سریال برای مدیریت مستقیم، امکان مدیریت از طریق وب، دارا بودن نرم افزار مدیریتی، پاورهای اضافی و قیمت بسیار بالا نسبت به سوئیچ های رایج اشاره کرد. سرعت سوئیچ کردن داخلی و همچنین حجم دیتای انتقالی در زمان واحد از جمله مشخصات مهم سوئیچها و تعیین کننده قیمت آنها می باشد. برخی از این سوئیچ ها امکان مدیریت در لایه 2 شبکه و یالاتر را نیز دارند. ماژول سوئیچ ماژولها قطعاتی سخت افزاری هستند که به سخت افزار اصلی متصل شده و امکاناتی را بسته به نیاز شبکه به آن اضافه می نمایند. به سوئیچهایی که دارای ورودی برای نصب ماژول هستند سوئیچهای ماژولار گفته می شود. جدیدترین ماژولها ماژولهای SFP یا GIBIC Mini هستند که انواع پورتهای گیگا بیت بر روی فیبر نوری و کابل مسی ارائه می کنند. سوئیچ ماژولار این امکان را به طراح شبکه می دهد تا بتواند چندین نوع مدیا را در کنار هم داشته باشند. شبکه سوییچین در حقیقت یک سوییچ وسیله ایست که، بسته های اطلاعاتی را دریافت، آدرس مقصد را تست و سپس بسته ها را به پورت مورد نظر ارسال می کند.
    فعال کردن امکان روتینگ توسط سوئیچ لایه سه سیسکوروتینگ امکان جالب و هیجان انگیزی برای یک سوئیج است ، به تعبیری ، روتینگ حدفاصل بین سوئیچ و روتر را کمتر میکند ، در واقع محصولات جدید سیسکو را نه میتوان روتر نامید نه سوئیچ ، چون مثلا سری 6500 امکانات لایه یک تا هفت را در حد عالی به شما ارائه میکند که این باعث میشود تصویر ذهنی کاربران نسبت به این محصولات عوض شود …روتینگ قابلیتی است که ما منحصرا آن را در اختیار روتر های در محصولات سیسکو میئنداشتیم ، اما با ارائه سوئیچ کاتالیست سیسکو 3550 ، و امکانات فوق العاده لایه 3 آن ، نظر ها عوض شد . در نگاه یک کارشناس شبکه ، سوئیچ لایه سه سیسکو ، ابزاری همه فن حریف است که پاسخگوی گستره وسیعی از نیازهای شبکه است ، محدودیت تعداد پورت روتر را نداشته و همچنین از فناوری ASIC برای پردازش استفاده میکند که این باعث load کمتر و سرعت بیشتر است البته نباید این نکته را فراموش کرد که سوئیچ ها اساسا سوئیچ هستند . برای این کار بهینه سازی شده اند ، برای مثال RAM سوئیچ ها قابل ارتقاء نبوده و از ماژول های WIC و NM و همچنین ارتباطات WAN و تکنولوژی های مربوط به آن پشتیبانی نمیکنند در واقع سوئیچ ها با VLAN ها کاردارند و این امکانات روتینگی لایه سه ، این مزیت را به سوئیچ های سیسکو میبخشد که بتوانند ترافیک این VLAN ها را هم Route کنند .روتینگ قابلیت بسیار مهمی بود که سیسکو از سری 3550 به سوئیچ های میان رده خود اضافه نمود که پس از آن 3560 با بهبود های فراوان و سپس سوئیچ سیسکو 3750 ، پادشاه سوئیچ های سیسکو با قابلیت های فراوان و قدرت بالا ، حلال مشکلات شبکه ها و مطلوب متخصصان شبکه گردید ، بدین ترتیب که در اکثر پیاده سازی ها ، حضور سوئیچ سیسکو 3750 به عنوان جزئی بی بدیل از شبکه مشاهده میشود .البته محدودیت های و تفاوت های زیادی بین یک روتر و یک سوئیچ لایه سه وجود دارد که نمی توان از آن چشم پوشی کرد و همیشه نیاز به یک روتر صرف در شبکه های حتی کوچک هم حس میشود برای مثال امکانات NAT کردن در سوئیچ های لایه سه وجود ندارد ، ولی با تمام این احوال ، امکانات dynamic routing و پشتیبانی از پروتکل های روتینگی مهمی مثل EIGRP – OSPF – BGP و همچنین استاتیک روتینگ ، Policy Based Routing امکانات ACL حرفه ای و QOS و خیل کثیری از امکانات روتر ها در سوئیچ های لایه 3 وجود داشته که با توجه به تعدد پورت ها ، استفاده از آنها در بسیاری از ماموریت ها ، راه گشا خواهد بود .
    برای فعال کردن امکانات روتینگ در سوئیچ لایه سه ، مثل سوئیچ سیسکو 3750 ، و تبدیل آن به یک روتر ، کار چندانی لازم نیست که انجام دهید ، کافیست ابتدا با دستور IP Routing ، امکانات روتینگ را فعال کرده و پس از آن میتوانید به هر پورت IP اختصاص دهید و یا پورت ها را در لایه 2 قرار داده و به vlan ها IP دهید ، از دیگر قابلیت ها امکان فعال سازی DHCP برای اختصاص IP به کلاینت ها و همچنین فعال سازی dynamic routing protocol است .نکته جالب اینکه ، پس از فعال کردن امکانات روتینگ سوئیچ لایه سه سیسکو ، خللی در کارکرد لایه دو آن ایجاد نمیشود ، بلکه میتوانید تنظیمات لایه دو خود را نظیر vlan ها و پورت های trunk و همچنین stp – vtp – etherchannel را نیز داشته باشید .مثال : فعال کردن امکانات روتینگ :Aka-3750(config)#ip routingاختصاص IP به یک پورت خاصAka-3750(config)#int gi 1/0/20
    Aka-3750(config-if)#no switchport
    Aka-3750(config-if)#ip add 217.218.1.1 255.255.255.0
    کانفیگ پورت به صورت لایه 2 و اختصاص IP به vlan مربوطه :Aka-3750(config-if)#switchport
    Aka-3750(config-if)#switchport mode access
    Aka-3750(config-if)#sw acce vlan 303
    Aka-3750(config)#int vlan 303
    Aka-3750(config-if)#ip add 217.218.1.1 255.255.255.0
    فعال کردن eigrp :
    Aka-3750(config)#router eigrp 1
    Aka-3750(config-router)#network 217.218.1.0 0.0.0.255
    Aka-3750(config-router)#redistribute connected
    Aka-3750(config-router)#no auto-summary

    نوشتن یک استاتیک روت :
    Aka-3750(config)#ip route 8.8.8.8 255.255.255.255 172.16.64.1
    نوشتن یک ACL و اختصاص آن :
    Aka-3750(config)#ip acce e 110
    Aka-3750(config-ext-nacl)#per ip 217.218.1.0 0.0.0.255 any
    Aka-3750(config-ext-nacl)#per icmp an any
    Aka-3750(config-ext-nacl)#per tcp an an eq 80
    Aka-3750(config-ext-nacl)#deny ip any any

    Aka-3750(config)#int vlan 301
    Aka-3750(config-if)#ip access-group 110 in

    اینها مثال هایی بود از گوشه ای از امکانات لایه سه ایه سوئیچ های لایه سه سیسکو ، که با فعال کردن قابلیت روتینگ آن ، دری جدید از امکانات و قابلیت ها به روی شما گشوده خواهد شد .در کل با تمام کارامدی سوئیچ های لایه سه سیسکو ، نباید ماموریت ذاتی و اصلی این تجهیزات که همانا سوئیچینگ است را از خاطر برد ، این سوئیچ ها با بهبود های نرم افزاری صورت گرفته امکانات روتینگ را نیز برای بهبود عملکرد دارا بوده ، ولی نباید از آنها قابلیت های یک روتر تمام عیار را انتظار داشت همانطور که با اضافه کردن یک ماژول سوئیچ NME-X-23ES-1G به یک روتر ISR نمیتوان قابلیت ها و پرفورمنس کامل یک سوئیچ را از آن انتظار داشت ، چون یک روتر است !! ولی در مواردی مثلا یک pop site و یا در مقاطعی که نیاز به تعدد پورت و همچنین روتینگ باشد ، به جای استفاده از یک سوئیچ در کنار روتر و inter vlan routing ، میتوان از امکانات ویژه یک سوئیچ لایه سه بهره مند گردید .

    فروش منبع تغذیه انواع روتر ها و سوئیچ های سیسکو

    پاور روتر یا پاور سوئیچ سیسکو یکی از قطعاتیست که بیشتر در معرض استحلاک و خرابیست ، و الا میتوان با قدرت گفت که تجهیزات سیسکو یکی از پایدار ترین و مقاوم ترین دیوایس های موجود است ، کما اینکه هنوز شما روتر های 15 سال پیش ، مثل سری های سیسکو 1600 ، روتر سیسکو 1700 ، روتر سیسکو 2500 و روتر سیسکو 2600 و همچنین سوئیچ سیسکو 2950 و سیسکو 3550 که سال ساخت آنها بیش از 15 سال پیش بازمیگردد ، و مثل روز اول ، بدون کوچکترین مشکلی کار میکنند و حتی فن آنها که قطعه ای فیزیکی و مستحلک شونده است ، نیز به صدا نیوفتاده ! بنده هنوز اولین روتر سیسکو یی که برای یادگیری خریدم ، که یک روتر سیسکو 1605 بود ، در اختیار دارم که حتی آداپتور آن نیز سالم است ، که این نشان از کیفیت بالای قطعات ، مهندسی دقیق ، که برگرفته از تخصص های متفاوت به جز الکترونیک ؛ مثل سیالات و مکانیک و طراحی صنعتی ست ، می باشد . پاور مشتمل از قطعات مختلف الکترونیکی ست ، برای مثال خازن ها یکی از مشهور ترین و بدنام ترین قطعات هستند ،، حتما اصطلاح باد کردن خازن را شنیده اید ،، معمولا خازن ها پس از اتمام عمر مفیدشان ، باد میکنند که میبایست تعویض شوند ، پاور های سیسکو خیلی به ندرت این مشکل برایشان پیش می آید .

    خازن بادکرده

    به لطف برق صاف و سیسنوسی کامل . بدون نوسان ، تنها قسمتی که در معرض بیشترین خرابی است ، پاور روتر سیسکو و یا پاور سوئیچ سیسکو ست ، که البته نگهداری نا مناسب و محل های نصب غیر استاندارد ، وجود گرد و غبار و همچنین درجه حرارت بالا ، این مشکل را تسریع میکند . بد نیست بدانید ، روتر های سیسکو دارای چند سنسور دمایی هستند ، که به کمک آنها دور فن ها را کم و زیاد میکنند ، مثلا اگر به صدای روتر های سری ISR توجه کرده باشید ، وقتی دما از حدی بالاتر میرود ، صدای فن ها بیشتر شده و دور آنها بالاتر میرود که حرارت ایجاد شده که اکثرا مربوط به پاور روتر و یا سوئیچ سیسکو است ، از شاسی خارج شود که هم خود پاور و هم برد اصلی و بقیه ماژول های روتر و یا سوئیچ آسیب نبینند . روتر سیسکو به شکل کاملا هوشمند وضعیت فن های شاسی را بررسی و مانیتور میکند و به محض مشاهده مشکل در یکی از آنها ، هشدار لازم را در خصوص خرابی و یا مشکل در مورد فن ، تحت عنوان یک trap اعلام مینماید که شما میتوانید در کنسول و یه syslog آنرا مشاهده و نسبت به رفع آن اقدام کنید : AkaNet-interior2811-vlan700FE0/1#
    Jul 26 1211.446: %ENVMON-4-FAN_LOW_RPM: Fan 3 service recommended
    Jul 26 1241.444: %ENVMON-4-FAN_LOW_RPM: Fan 3 service recommended
    Jul 26 1211.455: %ENVMON-4-FAN_LOW_RPM: Fan 3 service recommended
    از نظر بنده ، این در نوع خود یک جنایت است که یک روتر و یا سوئیچ سیسکو و یا هر دیوایس سیسکو یی را در شرایط نا مناسب نگهداری کنید ،، زیرا این فقط یک دستگاه نیست ، بلکه یک اثر هنریست :دی ! همنانطور که عرض شد ، تجربه نشان داده که تنها قطعه ای که بیشترین خرابی را در روتر ها و سوئیچ های سیسکو دارد ، پاور روتر سیسکو ، یا همان منبع تغذیه است ،، البته از آنجا که پشتیبانی فروش سوئیچ سیسکو فکر همه جا را کرده ، برای اکثر تجهیزات خود امکان نصب منبع تغذیه بکاپ Redundant Power Supply را در نظر گرفته است ، در سری های قوی تر این پاور به شکل اینترنال و در سری های میان رده و ساده تر به شکل external در نظر گرفته شده ، برای مثال اگر به پنل جلویی روتر 2811 توجه کنید ، خواهید دید که یک برچسب وجود دارد که محل نصب منبع تغذیه بکاپ است ، این کانکتور در سوئیچ های سیسکو در پشت سوئیچ قرار دارد .
    سوئیچ سیسکو 3750 پاور



    سیسکو 2811 Redundant power پاور



    سیسکو 2851 Redundant Power پاور

    همینطور که در تصاویر فوق مشاهدا میکنید ، امکان نصب پاور ساپلای اکسترنال در سوئیچ های سیسکو و روتر های رده متوسط و پایین سیسکو به شکل خارجی و یا ثابت وجود دارد ، در مورد روتر های سیسکو به اصطلاح سنگین ، یا High End پاور ساپلای به شکل داخلی و Hot Swap در شاسی قرار میگیرد ، برای مثال در سری های ISR و ISR G2 میتوان به روتر سیسکو 3845 و روتر سیسکو 3945 اشاره کرد :

    روتر سیسکو 3945



    روتر سیسکو 3845

    پاور در سری های پر قدرتی مثل روتر سیسکو 7200 ، روتر سیسکو 7600 و سوئیچ سیسکو 6500 یکی از کلیدی ترین عناصر شاسی محصوب میشود و جزء مهمی در یک روتر یا سوئیچ زیرساخت به شمار میآید ، زیرا هم در مواردی یک پاور پاسخگوی نیاز دستگاه نیست و هم در میزان قطعی و UP Time شبکه در زمان خرابی ، تاثیر به سزایی خواهد داشت .
    یکی دیگر از مزایای استفاده از پاور ریداندنت Redundant Power Supply ، امکان استفاده از 2 منبع انرژیست ، بدین نحو که ، شما در دیتا سنتر خود ، دارای دو UPS که هر کدام از یک فاز تغذیه میشوند هستید ، با اتصال هر پاور به یک UPS مجزا ، در صورتی که یکی از UPS ها دشارژ شود ، روتر به کمک UPS و پاور دیگر بدون وقفه به کار خود ادامه خواهد داد .




    سیسکو 7206 دوال پاور



    سری سوئیچ سیسکو 6500 همراه با پاور ریداندنت


    همانطور که ملاحظه می کنید در سری های High End ، پاور ساپلای جزء بسیار مهم و کلیدی است و نقش مهمی در پایداری دیوایس سیسکو ، که مسئولیت خطیری داشته ، بر عهده دارد .
    در کل به چند نکته در هنگام خرید و فروش سوئیچ سیسکو توجه کنید ، سعی کنید حتما روتر سیسکو و یا سوئیچی که در نقاط استراتژیک شبکه قرار دارد را به پاور ریداندنت مجهز کرده و از یک منبع برقی متفاوت برای هر پاور استفاده کنید .
    نکته مهم دیگر اینکه ، حتما برای تغذیه تجهیزات سیسکو و کلا هر نوع دیوایس حساس از برق صاف که توسط UPS مناسب که خروجی سینوسی کامل و بدون نوسان داشته استفاده کنید .
    از آنجایی که اعم گرمای تولیدی روتر ها و سوئیچ های از پاور است ، و گرما برای پاور و دستگاه های الکترونیکی سم است ، حتما محل قرارگیری تجهیزات و رک های را از لحاظ میزان حرارت مناسب ( زیر 20 درجه ) و همچنین گرد و غبار ، در شرایط ایده آل حفظ کنید ، این نکته در مورد پاپ سایت ها که اغلب تجهیزات در اتاقک ها و بر روی پشت بام است قطعا مشکل ساز خواهد بود ، لذا در صورت امکان از کولر گازی و هوا ساز برای پالایش گرد و غبار و حفظ دما استفاده کنید ، زیرا اولین چیزی که از کار خواهد افتاد فن های دستگاه و سپس خود دستگاه خواهد بود !


    A.Yazdani سپاسگزاری کرده است.

کلمات کلیدی در جستجوها:

تاریخچه eigrp

برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •