نمایش نتایج: از شماره 1 تا 5 از مجموع 5
سپاس ها 92سپاس
  • 30 توسط M-r-r
  • 24 توسط M-r-r
  • 6 توسط ARM
  • 22 توسط M-r-r
  • 10 توسط M-r-r

موضوع: مرجع CCNA درس و آزمون، 801-640

  
  1. #1
    نام حقيقي: محمد رسول راستی

    مدیر عمومی شناسه تصویری M-r-r
    تاریخ عضویت
    Feb 2004
    محل سکونت
    تهران
    نوشته
    9,486
    سپاسگزاری شده
    4309
    سپاسگزاری کرده
    2706
    خوب، با کمی بدقولی و دیرکرد، آموزش هایی که قولش رو داده بودم، انشالله از امروز شروع میکنیم.
    در کنار این مباحث تئوری، سعی خواهم کرد تعدادی تست و تمرین در محیط واقعی، کلیپ های آموزشی، یه سری لابراتوار آموزشی، و نرم افزار هایی مرتبط با موضوع رو معرفی، آپلود و در اختیار قرار بدم.
    امیدوارم این موضوع، برای دوستان کاربرد داشته باشه و ایشان، با دعای خیر، ادامه مسیر رو همچون گذشته میسر کنند.

    ممنون میشم از اساتید بزرگوار، پیشنهادات و انتقاداتشون رو صریحا اعلام کنند. بطور قطع این نظرات، موجب افزایش کمی و کیفی مطالب خواهد شد.

    یا حق.

    فصل اول
    مبحث اول


    شبکه ها
    یک شبکه عبارت است از مجموعه ای از سخت افزار ها و نرم افزارهایی که کامپیوتر های موجود در فواصل مختلف را به همدیگر وصل میکنند. هدف از ایجاد شبکه ها، دسترسی سریعتر و آسانتر به اطلاعات است. که این امر، باعث افزایش راندمان تولید و بهره وری خواهد شد.

    اجزای شبکه
    یکی از اجزای مهم شبکه ها برنامه های نرم افزاری هستند که کاربران شبکه را قادر میسازد تا امور مختلف را انجام دهند. بسیاری از برنامه ها باعث دسترسی به منابع موجود بر روی شبکه میشوند که بر روی سیستم local قرار ندارد. برخی از این نرم افزارهای معروف عبارتند از :
    www ، ftp . email , ... که همگی با نحوه کارکرد آنها بخوبی آشنایی داریم. علاوه بر این ها، نرم افزار های بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارند که امکانات متعددی برای دسترسی به منابع شبکه را محیا میسازند .
    برای ایجاد یک شبکه، به سه جزء احتیاج خواهیم داشت؛ کامپیوتر ها، اجزای شبکه و ادوات اتصال دهنده .
    هر کامپیوتر میتواند سیستم عامل مختلفی از جمله ویندوز، لینوکس و یا مک داشته باشد. این سیستم عامل ها، به عنوان یک سکو برای اجرای نرم افزار های مختلف بوده و کاربران را قادر میسازند که به راحتی با نرم افزار ها و ابزار های گوناگون ارتباط برقرار نموده و فعالیت داشته باشند.
    اجزای شبکه همچون router, switch, modem, firewall,... مسئول انتقال و کنترل داده ها هستند . این ابزار ها، با قرار گیری بین کامپیوتر ها، ارتباط آنها را میسر میسازند.
    ادوات اتصال دهنده نیز بستری ایجاد میکنند تا کامپیوتر ها و اجزای شبکه، با یکدیگر ارتباط داشته و بتوانند تبادل اطلاعات نمایند.

    اجزای شبکه، از لحاظ نوع قرارگیری، به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند :
    Small Ofice / Home Office (Soho) : کاربران و شبکه های خانگی و یا ادارات کوچک
    Branch Office : گروهی از کاربران که بصورت جغرافیایی جدا از کاربران اداره اصلی قرار داشته و با یکدیگر شبکه ای کوچک تشکیل داده اند
    Mobile users : کاربرانی که از همه جا میتوانند با شبکه های LAN / WAN ارتباط داشته باشند.
    Corporate Office : محلی که بیشتر کاربران و منابع شبکه ای شرکت در آنجا قرار دارد.

    مبحث دوم
    توپولوژی ها
    وقتی اجزای شبکه را به یکدیگر متصل میکنیم، توپولوژی های مختلفی ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد. توپولوژی یک شبکه، چگونگی اتصال ادوات شبکه با یک دیگر را نشان میدهد.

    Point-to-Point Topology
    هر دستگاه، بدون واسطه به دستگاه دیگری متصل میشود. این توپولوژی، جهت اتصالات چندتایی قابل اسفاده نیست.

    Star Topology
    در این مدل اتصال، تمامی دستگاه ها، از طریق یک دستگاه مرکزی مثل Switch، به یکدیگر متصل و تبادل داده میکنند. این توپولوژی قابلیت گسترش بیشتری نیز دارد که در این حالت چندین توپولوژی Star مختلف، به یکدیگر متصل میشوند . توپولوژی بوجود آمده، Extended Star Topology نامیده میشود.

    Bus Topology
    در این نوع، تمامی دستگاه ها از طریق یک قطعه سیم به یکدیگر متصل میشوند.

    Ring Topology
    در این مدل از توپولوژی شبکه، دستگاه اول به دوم، دوم به سوم، سوم به چهارم، ... و الی آخر وصل شده و سر انجام، آخرین دستگاه دوباره به دستگاه اول متصل خواهد شد . این نوع از توپولوژی به دو صورت میتواند پیکر بندی شود .
    Single Ring / Doual Ring
    نوع دوال، به منظور پیشتیبانی در مواقع بروز خطا مورد استفاده قرار میگیرد. بدین صورت که در مواقع بروز هرگونه ایراد، ارتباط میتواند از مسیر های موجود دیگر دوباره برقرار گردد.

    توپولوژی فیزیکی یا Physical و منطقی یا Logical
    توپولوژی ها، بطور کلی به دو نوع مختلف تقسیم میشوند.
    توپولوژی فیزیکی چگونگی اتصال دستگاه های مختلف شبکه بصورت فیزیکی با همدیگر را بیان کرده و توپولوژی منطقی، نشان میدهد که دستگاه ها چگونه از طریق توپولوژی فیزیکی، با یکدگیر مرتبط میشود.
    هر یک از این دو توپولوژی از دیگری متمایز بوده و باید بین آنها تمایز قائل شد.

    Meshing
    توپولوژی ها را از یک نظر دیگر نیز میتوان طبقه بندی کرد و آن اینکه دستگاه ها به چه صورت با بقیه دستگاه ها در ارتباط هستند . یک دستگاه میتواند با بقیه دستگاه ها ارتباط مستقیمی داشته باشد که به این نوع Fuly Meshed گفته میشود. ولی اگر یک دسنگاه با برخی از دستگاه ها ارتباط مستقیم داشته باشد، ولی نه با همه آنها، Parital Meshed نامیده میشود.
    نوع اول، در محیط های LAN بصورت معمول مورد استفاده قرار میگیرد، و نوع دوم در محیط های WAN و یا محیط های عمومی وب، کاربرد بیشتری دارد.



    موضوعات مشابه:
    ویرایش توسط M-r-r : 2010-08-22 در ساعت 09:50 AM
    Hakimi، SADEGH65، ARM و 27 نفر دیگر سپاسگزاری کرده‌اند.
    Mohammad Rasoul Rasti
    There's no place like 127.0.0.1
    m.rasti [@] outlook.com

  2. #2
    نام حقيقي: محمد رسول راستی

    مدیر عمومی شناسه تصویری M-r-r
    تاریخ عضویت
    Feb 2004
    محل سکونت
    تهران
    نوشته
    9,486
    سپاسگزاری شده
    4309
    سپاسگزاری کرده
    2706
    مبحث سوم
    انواع شبکه


    شبکه ها به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند. مهمترین آنها عبارتند از :

    WAN - Wide Area Network
    LAN - Local Area Network
    SAN - Storage Are Network
    CN - Content Network
    MAN - Metropolitan Area Network
    VPN - Virtual Priate Network

    اگر کامپیوتر هایی که در فواصل جغرافیایی کوچی مثل یک طبقه یا یک ساختمان قرار دارند را به یکدیگر متصل کنیم، یک شبکه LAN ایجاد کرده ایم.

    به مجموعه تعداد زیادی شبکه های LAN، شبکه WAN میگوییم. شبکه های WAN به چهار دسته تقسیم میشوند :

    WAN Networks
    1-Circuit-Switched
    2-Packet Switched
    3-Cell-Switched
    4-Dedicated Connections

    شبکه های نوع Circuit-Switched
    این نوع از شبکه WAN یک ارتباط موقت را بین دو قسمت ایجاد میکنند که این ارتباط از طریق خطوط تلفن (همچون DialUp , ISDN) انجام میپذیرد. این نوع از اتصالات، هم به عنوان اتصالات اصلی و هم اتصالات پشتیبان مورد استفاده قرار میگیرد.

    شبکه های نوع Cell Switched
    در این نوع از شبکه، از یک ارتباط همیشگی استفاده میکنیم. یعنی دسترسی به شبکه یا اینترنت، بدون وقفه بوده و پهنای باند مورد نیاز بصورت تضمینی تامین میشود. در این شبکه، یک دسگاه میتواند بوسیله یک interface به چندین دستگاه دیگر دسترسی داشته باشد. همچنین، بسته های ارسالی توسط این نوع ارتباط دارای اندازه های ثابت بوده و QOS یا کیفیت اتصال بهتری ارائه میکند.
    نقطه ی منفی این نوع از ارتباط، این است که از لوازم گران قیمت تری استفاده کرده و ایجاد و عیب یابی آن دشواری بیشتری نسبت به سایر شبکه ها دارد. تکنولوژی های ATM و SMDS مدلهایی از شبکه هایی از این نوع هستند.

    Packet Switched
    بر خلاف شبکه cell switched که از بسته هایی با طول ثابت برای انتقال اطلاعات استفاده میکند، ارتباطات در این نوع از شبکه WAN، میتواند بسته هایی با طول های مختلف را عبور دهد. در خصوص این شبکه، بعدا توضیحات مفصلی داده خواهد شد.
    از انواع این ارتباطات، DSL و Cable میباشد. DSL نسبت به بقیه تکنولوژی های WAN قیمت ارزانتری دارد، و پهنای باند آن تا حداکثر 2Mbit/sec خواهد بود . لازم به ذکر است در ارتباطات از نوع DSL، فاصله، بر روی کیفیت و سرعت تاثیر گذار است. هره فاصله از سرویس دهنده افزایش پیدا کند، سرعت و کیفیت افت خواهد نمود.

    MAN
    همانطور که WAN بین چندین LAN مختلف، ارتباط برقرار میکند، MAN نیز همین کار را در محیط های جغرافیایی کوچک انجام میدهد.

    SAN
    این نوع شبکه، ذخیره اطلاعات را بصورت مرکزی و متمرکز انجام میدهد. به عبارت دیگر، SAN از مجموعه ای از دیسک ها، کنترلر ها و اتصالات تشکیل شده که بوسیله فیبر های نوری که سرعت 1Gbit/sec را در اختیار میگذارد، به File Server ها وصل میشوند . استفاده از این تکنولوژی، منجر به تمرکز مدیریت و سهولت در ذخیره سازی اطلاعات میگردد.
    استفاده از SAN در محیط های MAN و LAN به دلیل سرعت بیشتری که دارند، معمول است، اما در محیط های WAN به علت بکارگیری خطوط کم ظرفیت استفاده از SAN مقدور نیست.

    در مقایسه با ذخیره سازی اطلاعات در سیستم Local، ذخیره سازی اطلاعات با استفاده از SAN برتری های زیر را داراست :
    1- کارایی انجام کار (Perfromance)؛ سریعتر و بهتر انجام میپذیرد.
    2- به علت استفاده از خصوصیت Redundancy در مواقع بروز خطا در شبکه، با روش های دیگر باز هم میتوان به اطلاعات دسترسی داشت.
    3- فاصله تا 10km قابل افزایش است.
    4- متمرکز بودن کار، مدیریت آسانتری را در پی خواهد داشت.

    تنها ایرادی که میتوان به SAN گرفت، هزینه پیاده سازی و استفاده از آن است. به دلیل نیاز به تهیه کنترل کننده های مخصوص دیسک و اجزای SAN و همچنین استفده از فیبر های نوری مخارج سنگینی باید پرداخت شود. این مورد، در صورت تمایل به ایجاد خصیصه Redundancy که مستلزم تهیه و پیاده سازی تعداد بیشتری از فیبر های نوری است، تشدید خواهد شد.

    CN
    این تکنولوژی، برای سهولت دسترسی کاربران به اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد. CN ها آگاه به وضعیت شبکه هستند و از لایه های 4 تا 7 مدل OSI (که در بخش بعدی مورد بحث قرار خواهد گرفت) برای آگاهی از وضعیت شبکه استفاده میکنند تا بهترین تصمیم گیری را برای هدایت اطلاعات بر اساس نیاز کاربران داشته باشند. CN ها در گرو های مختلفی قرار میگیرند :
    Content Distribution , Content Routing, Content Switching, Content Management, Content Delivery, Inteligent Network Services

    شرکت های مختلف، دو نوع کلی CN عرضه میکنند :
    1- دستگاه هایی که به منظور Cache کردن اطلاعات دریافت شده از اینترنت مورد استفاده قرار میگیرند.
    2- دستگاه هایی که ترافیک رسیده از اینترنت را میان سرور های مختلف با استفاده از خصوصیت Load Balance تقسیم میکنند.

    Intranet, Exteranet, Internet
    به شبکه های داخلی یک شرکت که منابع مورد نیاز برای کابران در داخل همین شبکه وجود داشته و کاربران نیاز ندارند برای یافتن منابع مورد نیاز خود به محیط عمومی اینترنت دسترسی داشته باشند، Interanet گفته میشود.
    یک اینترانت، میتواند شامل LAN , Private WAN, MAN, VPN , SAN باشد. یک اینترانت، میتواند به اندازه یک کشور گسترده شود.

    به شبکه های گسترده اینترانت، Extranet میگوییم. این شبکه شامل افراد شناخته شده در خارج از شبکه اینترانت میباشد که نیاز به دسترسی به منابع داخلی اینترانت دارند .

    بر خلاف extranet که برخی از منابع شبکه در محل های شناخته شده بیرون از اینترانت قرار دارد، در اینترنت، منابع در محل های ناشناخته و پراکنده متعدد ممکن است وجود داشته باشد. در اینترنت، همه افراد ناشناخته متصل به آن، قادر به دستیابی به تمامی اطلاعات و منابع هستند .

    VPN
    یک شبکه خصوصی است که ارتباطات برقرار شده در آن بصورت کاملا امن بقرار میگیرد. در هنگام برقراری ارتباط از طریق VPN خصوصیات Confidentiality, Integrity, Authentication مطرح میشوند.
    Authentication یعنی شناسایی هویت کاربران و صدور اجازه دسترسی به کاربران مجاز
    Confidentiality به معنای اینکه اطلاعات انتقالی بصورت کد شده (خصوصیت encryption) یا پنهان سازی شده بصورتی حمل شوند که توسط افراد غیر مجاز قابل خواندن نیستند
    و Integrity یعنی هیچ شخصی، قادر نخواهد بود اطلاعات تبادل یافته را در بین مسیر، تغییر دهد .

    پایان فصل اول.


    ARM، darklove، herrby و 21 نفر دیگر سپاسگزاری کرده‌اند.
    Mohammad Rasoul Rasti
    There's no place like 127.0.0.1
    m.rasti [@] outlook.com

  3. #3
    ARM
    ARM آنلاین نیست.
    نام حقيقي: علیرضا مشعلی

    مدیر بازنشسته شناسه تصویری ARM
    تاریخ عضویت
    May 2005
    محل سکونت
    اهواز
    نوشته
    1,898
    سپاسگزاری شده
    2497
    سپاسگزاری کرده
    1832
    با سلام
    لطفا مطالب متفرقه را در پست بحث و تبادل نظر پیرامون دوره مرجع CCNA درس و آزمون، 801-640 ارسال نمایید

    با تشکر


    M-r-r، herrby، key-one و 3 نفر دیگر سپاسگزاری کرده‌اند.

  4. #4
    نام حقيقي: محمد رسول راستی

    مدیر عمومی شناسه تصویری M-r-r
    تاریخ عضویت
    Feb 2004
    محل سکونت
    تهران
    نوشته
    9,486
    سپاسگزاری شده
    4309
    سپاسگزاری کرده
    2706
    ادامه مباحث CCNA مطلب زیادی را در بر خواهد گرفت،
    هفده فصل پیش رو خواهیم داشت؛

    در فصل دوم :
    OSI Rerence Model
    مزایای مدل OSI
    خصوصیات مدل OSI
    آشنایی با لایه های هفت گانه
    فیبر های نوری
    شبکه های بیسیم
    آدرس دهی در لایه دوم
    انواع مختلف اترنت
    استاندارد های IEEE
    بریج ها
    سوییچ ها
    آدرس دهی در لایه سوم
    جدول Routing
    اتصالات مطمئن و اتصالات نامطمئن
    کنترل جریان اطلاعات یا خصوصیت Flow Control
    انتقال اطلاعات بین کامپیوتر ها
    مراحل Encapsulation و DeEncapsulation در مدل OSI
    Hierarchical Network Model
    ...
    خواهیم داشت.

    در فصل سوم این مطالب را مطالعه خواهیم کرد :
    TCP/IP
    لایه Application
    لایه Transport
    TCP
    TCP Segment
    خصوصیت MultiPlexing در TCP
    چگونگی ایجاد Reliability در TCP
    UDP
    لایه Internet
    IP Diagram
    ICMP
    ARP , RARP
    مقدمه ای بر آدرس دهی IP
    Bit Values
    تبدیل به HexaDecimal
    انواع کلاس های آدرس IP
    قسمت های مختلف یک آدرس IP
    Subnetting
    SubnetMask
    طراحی شبکه ها با IP
    قسمت های مختلف آدرس IP
    ...

    در فصل چهارم خواهیم داشت :

    آشنایی با محصولات سیسکو
    Hubs
    سوییچ ها
    روتر ها
    احتمالا آشنایی با شاسی برخی محصولات سیسکو
    Catalyst 1900 switch
    مشخصات شاسی مدل 1900
    Catalyst 2950 switch
    پورت ها و کنسول ها
    پورت کنسول
    ...
    آشنایی با برخی روش های کابل کشی
    کبل کشی، چگونگی کابل کشی و ابزار های کابل کشی Ethernet
    کابل کشی در WAN

    فصل پنجم شامل مطالب زیر خواهد بود :
    پیکربندی مقدماتی سوییچ ها و روتر های سیسکو
    مقدمه ای بر سیستم عامل IOS
    دسترسی به CLI
    تفاوت های IOS
    کار با IOS
    exec modes
    user exec mode
    privilege exec mode
    ...
    خصوصیات IOS
    خلاصه نویسی و تکمیل دستورات
    ...
    تنظیمات مقدماتی سوییچ ها
    دسترسی به CLI
    exec modes
    دسترسی به configuration mode
    ...
    ادرس دهی در 1900
    ادرس دهی در 2950
    ...
    تنظیمات مقدماتی روتر ها
    setup mode
    configuration mode
    CLI output
    پیکربندی مربوط به LAN, Serial interfaces
    آدرس دهی در روتر ها
    تنظیمات مربوط به Subnet 0 و Directed Broadcast
    ...

    در فصل ششم با هم خواهیم خواند :

    مدیریت دستگاه های سیسکو
    قسمت های سخت افزاری روتر های سیسکو
    ROM
    POST
    Bootstrap program
    ROM Monitor
    Mini IOS
    RAM
    Flash
    NVRAM
    Configuration register
    مراحل بوت شدن روتر
    برنامه Bootstrap
    تغییر در مقادیر Configuration register
    ایجاد، حذف، نمایش، تغییرات در Configuration file

    تغییرات در شبکه
    اضافه کردن دستگاه ها

    IOS image file
    بارگذاری IOS image

    عیب یابی IOS
    CDP = Cisco Discovery Protocol
    CDP حاوی چه اطلاعاتی است ؟
    تنظیمات و آزمایش عملکرد CDP

    ابزار های عیب یابی لایه سوم
    ...
    عیب یابی لایه هفتم
    کاربرد telnet
    دستور debug
    ...

    در فصل هفتم میبینیم و تعریف میکنیم ! :
    bridging and switching
    بریج ها و سوییچ ها
    انواع رو های سوییچینگ
    store-and-fowrard
    cut-throgh
    Fragment-free
    Duplexing
    عملکرد بریج ها و سوییچ ها
    مرحله learning
    مرحله frowarding
    انواع فریم ها
    loops
    پروتکل STP
    BPDUs = Bridges Protocol Data Units

    حالات مختلف پورت ها
    حالت Blocked
    Listening
    Learning
    Forwarding
    Disabled
    Layer-2 convergence
    Rapid Spanning Tree Protocol
    انتخاب سوییچ و پورت root
    ...

    این عناوین، خلاصه ای بود از موضوعاتی که انشالله در روز های آتی، در 8 فصل اول مجموعه مباحث CCNA مطالعه خواهیم نمود. امیدوارم بتوانیم در پایان هر فصل، با ارائه مجموعه تمرین ها، اشراف به کل مطالب را کسب کنیم.

    فصل دوم رو برای عصر شروع خواهیم کرد.

    در فصل هشتم، بصورت جزء به جزء VLAN را کنکاش خواهیم کرد.

    در فصل نهم، مسیر دهی و مسیر یابی با موضوعات زیر خواهد بود :
    انواع Route
    Routing and Routed Protocol
    Autonomous System
    Administrative Distance
    Static Route
    ...
    Dynamic Routing
    Metrics
    Advetising Updater
    ...

    فصل دهم :
    مقمدماتی در خصوص پروتکل های روتینگ
    استفاده از دستور router
    IP RIP
    RIP1 and RIP2
    پیکربندی و عیب یابی IP RIP
    ...
    IP IGRP
    پیکربندی و عیب یابی IP IGRP

    فصل یازدهم در خصوص مباحث OSPF مطالب کاملی ارائه خواهد داد.

    فصل دوازدهم شامل :
    آدرس دهی پیشرفته
    VLSM
    خصوصیات VLSM
    Route summarization و مزایا
    آدرس دهی درختی یا Hierarchical خواهد بود.

    فصل سینزهم در خصوص ACL ها مباحث کاملی را در بر خواهد داشت.

    در فصل چهاردهم مباحث پیشرفته IP را شامل

    ترجمه آدرس یا Address Translation و انواع آن
    NAT
    Static NAT
    Dynamic NAT
    PAT
    PAR
    مزایا و معایب استفاده از سیستم ترجمه آدرس

    پیکربندی NAT and PAT

    پیکربندی خاصیت پخش ترافیک یا Load Balancing type rotary

    DHCP
    عملکرد دستگاه های DHCP
    پیکربندی سرویس دهنده و کلاینت DHCP

    را مطالعه میکنیم.

    در فصل پانزدهم میخوانیم :

    مقدمه ای بر شبکه های نوع WAN
    انواع ارتباطات
    اتصالات leased line
    تفاوت بین اتصالات Asynchronous و Synchronous
    اتصالات Circuit-Switched
    اتصالات Packet Switched
    WAN Interface های روتر های سیسکو
    انواع روش های encapsulation در اتصلات WAN
    HDLC
    نوع فریم و پیکربندی HDLC
    PPP
    frame type
    LCP و NCP
    پیکربندی و عیب یابی PPP
    PPP Authenctcation در PPP
    PAP
    CHAP

    فصل شانزدهم :
    Fram Relay
    Virtual Circuit
    طراحی Full Meshed
    مزیت های VC و انواع آن
    انواع اتصالات پشتیبانی شده سریال در Frame Relay
    LMI و عملکرد آن
    کنترل تصادم یا congestion
    پیکربندی frame relay
    پیکربندی LMI و عیب یابی
    پیکربندی استاتیک و دینامیک PVC

    پیکربندی inverse arp
    NBMA = Nonbroadcast Multiaccess
    انواع توپولوژی
    Split Horizon
    انواع subinterface
    ...

    و در فصل نهایی خواهیم داشت :
    ISDN
    استاندارد ها
    مفاهیم Refrence Point and Fractional Groups
    پیکربندی ISDN interface
    اواع سوییچ ها
    ISDN SPIDs
    پیکربندی Controller card
    پیکربندی اینترفیس سریال
    legacy dial-on-demand routing
    پروسه DDR و پیکربندی آن
    ...
    Dialer Profiles and DDR
    Map Class

    و قسمتی هم خواهیم داشت به عنوان ضمیمه.


    ویرایش توسط M-r-r : 2010-08-24 در ساعت 11:21 AM
    Hakimi، ARM، herrby و 19 نفر دیگر سپاسگزاری کرده‌اند.
    Mohammad Rasoul Rasti
    There's no place like 127.0.0.1
    m.rasti [@] outlook.com

  5. #5
    نام حقيقي: محمد رسول راستی

    مدیر عمومی شناسه تصویری M-r-r
    تاریخ عضویت
    Feb 2004
    محل سکونت
    تهران
    نوشته
    9,486
    سپاسگزاری شده
    4309
    سپاسگزاری کرده
    2706
    فصل دوم

    قبل از اینکه وارد مباحث پیکربندی و تنظیمات روتر ها و سوئیچ های سیسکو بشویم، لازم است که با ایده های مطرح در زمینه شبکه نیز آشنا شویم. بدون شک مدل 7 لایه ای OSI Refrence Model بهترین نقطه شروع خواهد بود. آشنایی با 3 لایه پایینی این مدل شما را هر چه بیشتر با فرضیه های مطرح در مورد چگونگی انتقال اطلاعات بین کامپیوتر ها آشنا خواهد ساخت، چراکه بیشتر تجهیزات شبکه در همین 3 لایه کار میکنند. در این فصل آشنایی اولیه ای با OSI Refrence Model خواهیم داشت.

    مبحث اول
    OSI Refrence Model
    سازمان بین المللی استادارد (ISO) استانداردی برای چگونگی انتقال اطلاعات بین کامپیوتر ها و دستگاه های مختلف ارائه کرده است که شامل تمام مراحل از مرحله ورود اطلاعات توسط کاربر تا مرحله تبدیل اطلاعات به سیگنال ها و قرار گرفتن آنها در داخل سیم و یا بصورت بیسیم میشود. لازم به ذکر است که مدل OSI ایده های مطرح در زمینه انتقال اطلاعات را بصورت کلی بیان می کند و پروتکل هایی مثل IP و IPX کاملا با استاندارد های مزبور همخوانی ندارند. درک مدل 7 لایه ای OSI شما را در مدیریت آسان و عیب یابی مشکلات شبکه یاری خواهد داد.

    مزایای مدل OSI
    سازمان ISO مدل OSI خود را در 7 لایه ارائه داده است. منظور از این استاندارد قادر ساختن سازندگان تجهیزات سخت افزای، تولید کنندگان نرم افزار و مدیران شبکه برای مدیریت بهتر و ایجاد تکنولوژی های پیشرفته جدید و منطبق ساختن آنها با قالب های استادارد امروزی است. 7 لایه مورد بحث در این استاندارد، هر کداام مرحله ای از ارتباط بین دسنگاه های مختلف را شرح می دهد.
    یک کامپیوتر شخصی، بهترین مدل برای تفهیم مدل OSI است. همانطور که میدانیم، یک کامپیوتر از اجزای مختلفی تشکیل شده است؛ مثل صفحه نمایش، صفحه کلید و ... که مجزا بودن هر یک از قطعات باعث میشود که در موقع بروز مشکل، ایردیابی آن آسانتر باشد.

    خصوصیات مدل OSI
    مدل OSI دارای 7 لایه به شرح زیر میباشد :

    لایه 7 : Application Layer
    لایه 6 : Presentation Layer
    لایه 5 : Session Layer
    لایه 4 : Transport Layer
    لایه 3 : Network Layer
    لایه 2 : Data Link Layer
    لایه 1 : Physical Layer

    سه لایه بالایی در ارتباط با نرم افزار های هستند که کاربر از آنها استفاده میکند. 4 لایه پایینی نیز نقش انتقال اطلاعات را بین نرم افزاری های موجود در کامپیوتر های مختلف که کاربران از آنها استفاده میکنند را بر عهده دارند . هر لایه نقش مجزایی را در این بین اتجام میدهد. البته بیان این 7 لایه فقط به منظور درک بهتر مراحل انجام کار است و در حقیقت کل مراحل به صورت پیوسته انجام میشوند. همانطور که گفته شد پروتکل های مختلف کاملا با استاندارد حاصر سازگاری ندارند، بطور مثال پروتکل های IP داری 4 لایه است که دارای لایه های Application, Presentation, session با هم یکی شده و یک لایه به اسم Application را تشکیل میدهند .


    ویرایش توسط M-r-r : 2010-11-13 در ساعت 12:31 PM
    mska، reza1364، yogishiip و 7 نفر دیگر سپاسگزاری کرده‌اند.
    Mohammad Rasoul Rasti
    There's no place like 127.0.0.1
    m.rasti [@] outlook.com

کلمات کلیدی در جستجوها:

مباحث CCNA

http://forum.persiannetworks.com/f63/t37654.html

مرجع ccnaمعایب OSIنحوه دسترسي به Interanet & Internetکنترل lmiمرجع دستورات سیسکوroute summarization تعریفاموزش ادرس دهي پيشرفته ipدرس اولCCNAفرق بين local broadcast با direct broadcastCCNA درسهای مباحثCCNAآموزش مرجع ccnaccnaنحوه عملکرد lcpمباحث درسی ccnaمطلب ccnaفرق packet switching & circeuit switchingلايه هفت گانه osiمعرفی استادارد بیسیم ايجاد كاربر در ccnaتکنولوژی های WANانواع روشهای Encapsulationlayer 2 loops udp

برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •