نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 از مجموع 2

موضوع: ساخت یک شبکه کامپیوتری واحد برای کل جهان

  
  1. #1
    نام حقيقي: مصطفی

    خواننده
    تاریخ عضویت
    May 2015
    محل سکونت
    tehran
    نوشته
    34
    سپاسگزاری شده
    18
    سپاسگزاری کرده
    1

    ساخت یک شبکه کامپیوتری واحد برای کل جهان



    به نقل از هفته‌‏نامه نیوزویك , هدف نهایی محاسبات شبكه نوری ایجاد یك شبكه واحد در سراسر جهان است, به طوری‌‏كه ارتباط میان اجزای شبكه به‌ ‏حدی سریع و منسجم باشد كه به‌ ‏‌‏صورت یك كامیپوتر واحد عمل كنند. هنوز بیشتر اوقات از این شعار به عنوان ابزاری برای توصیف پیشرفت‌‏هایی استفاده می‌‏شود كه به شركت‌‏ها اجازه می‌‏دهد از طریق كامپیوتر در ساعات بیكاری با آرامش بیشتری به مدیریت حجم بالای كار خود بپردازند.

    در كنفرانس محاسبات كامپیوتر در فیزیك كوانتم كه اواخر سپتامبر در شهر اینتر لاكان سوئیس برگزار شد, فیزیك‌‏دانان و مهندسان به بررسی طرح جدید شبكه‌‏ای محاسباتی پرداختند كه حاصل آن ایجاد یك سیستم كاملا منحصر به فرد است.
    چیزی كه میل فیزیك‌‏دانان به افزایش توان محاسباتی را بر‌‏می‌‏انگیزد سیل داده‌‏هایی است كه از LHC ها (LARGE HARDON COLLIDER), نسل آینده دستگاه‌‏های خرد كننده ذرات, بیرون می‌‏ریزد.
    این LHC ها در سال 2007 در آزمایشگاه فیزیك ذرات اروپا CERN, كه در نزدیكی ژنو واقع شده است, فعالیت خود را آغاز خواهد كرد. این دستگاه‌‏ها در سال 15 پتابایت(میلیون‌‏ها میلیارد بایت) یا معادل سه میلیون DVD داده تولید می‌‏كنند.
    فیزیك‌‏دانان این داده‌‏ها را ذخیره كرده و به مدت حداقل دو دهه به غربال این داده‌‏ها می‌‏پردازند تا شاید برخوردهای نادری را پیدا كنند كه به‌‏ تولید ذرات جدید منجر شده است.
    برای درك بهتر موقعیت LHC لازم به ذكر است كه براساس تخمین‌‏ها سالیانه حدود چند هزار پتابایت اطلاعات بر روی كره زمین تولید می‌‏شود وLHC حدود یك درصد كل داده‌‏ها را تولید می‌‏كند و حدود 100 هزار كامپیوتر از نوع پیشرفته‌‏ترین PC های امروزی به‌‏همراه تجهیزات جانبی نظیر دیسك‌‏ها و نوارهای ذخیره اطلاعات و امكانات شبكه‌‏ای پرسرعت نیاز است تا همه این داده‌‏ها را توسط پشتیبانی و نگهداری شبکه تحلیل كند.
    طبق این گزارش, طرح ایجاد یك سیستم كامپیوتری توزیع شده كه از عهده این سیل داده‌‏ها بر‌‏آید, از قبل نیز مطرح شده و در كل عملی است. اگر قرار باشد داده‌‏ها بر روی یك سایت متمركز شود حمایت مالی و تامین توان محاسباتی لازم و ظرفیت مورد نیاز برای ذخیره داده‌‏ها دشوار خواهد بود.
    از طرف دیگر اگر محاسبات كامپیوتری بین صدها موسسه در سراسر جهان كه در زمینه LHC فعال هستند, توزیع شود هر موسسه, می‌‏تواند با كمك گرفتن از منابع مالی ملی یا منطقه‌‏ای, هزینه مورد نیاز را تهیه كند و فشار مالی موجود بر كل سیستم را كاهش دهد.
    گفتنی است, شبكه محاسباتی LHC یا LCG یك سال پیش ارایه خدمات پایه به فیزیك‌‏دانان را در شرایطی آغاز كرد كه تنها 12 مركز در این زمینه فعالیت می‌‏كردند.
    در ابتدا مدیریت و كنترل این شبكه محاسباتی دشوار بود ؛ چرا كه ״واسطه افزار״ نرم‌‏افزاری كه عرضه و تقاضای منابع موجود در شبكه را كنترل می‌‏كرد و نیز جنبه‌‏های امنیتی و دیگر جزییات و مسایل ناشی از پشتیبانی و نگهداری شبکه توزیع شد‌‏ه از طریق شبكه‌‏های كابلی از مراكز دانشگاهی مختلف به هم مرتبط می‌‏شد , سیستم ارتباطی چندان پیشرفته و كامل نبود ؛ اما پروژه LCG در مدت زمان اندكی دشوارترین مسایل را نیز حل كرده است.
    به گزارش ایلنا, همچنین, درحال حاضر 80 مركز محاسباتی در 25 كشور در زمینه این پروژه همكاری می‌‏كنند و در مجموع 7 هزار كامپیوتر در این مراكز درگیر پردازش و تحلیل داده‌‏ها هستند كه این میزان به مراتب كمتر از نیاز LHC است.
    لیس رابرتسون, مدیر پروژهLCG, می‌‏گوید: از آنجایی كه هنوز سه سال تا آماده شدن دستگاه ایجاد برخورد بین ذرات مانده است, می‌‏توان امیدوار بود كه تعداد این مراكز گسترش یابد و تا حد زیادی نیاز LHC تامین شود.
    در اینترلاكان, فیزیك‌‏دانان اعلام كرده‌‏اند: اخیرا چالش‌‏های نه‌‏چندان موفقی را بین داده‌‏ها ایجاد كرده‌‏اند, به‌‏عنوان مثال, طی یكی از این چالش‌‏ها از شبكه برای پردازش داده‌‏های‌‏ LHC تحریك شده, استفاده شد؛ اما تنها به میزان یك چهارم چیزی كه فیزیك‌‏دانان از دستگاه ایجاد بر‌‏خورد بین ذرات انتظار داشتند, برآورده شد.
    در حال حاضر LCG به عنوان بزرگترین و جهانی‌‌‏ترین شبكه كامپیوتر شناخته شده‌‏است ؛ البته بدیهی است كه این تنها شبكه موجود نیست.
    این گزارش حاكی است, حدود شش سال پیش سازمان مطالعات فضایی آمریكا״ ناسا״ یك شبكه توان اطلاعاتی را راه‌‏اندازی كرد و به دنبال این شبكه ده‌‏ها شبكه دیگر نیز در زمینه‌‏های مختلف از ایجاد زلزله گرفته تا شیمی كوانتوم راه‌‏اندازی شد.
    فیزیك‌‏دانان ذرات نیز از شبكه‌‏های محاسباتی تهیه شده توسط شركت نورد و گرید, واقع در اسكاندیناوی و گرید 3 , یك كنسرسیوم واقع در ایالات متحده, كمك می‌‏‌‏گیرند.
    به گفته رابرتسون, نورد و گرید و گرید 3, با سیستم LCG در ارتباط مستقیم هستند , با این حال همگرایی در راستای استانداردهای مشترك یك واسطه افزار در دنیای آكادمیك, از روند كندی برخوردار است و تا تحقق یك شبكه واحد به آن شكلی كه بسیاری از كاربران تصور می‌‏كنند, زمان زیادی مانده است.
    برخلاف تصورات موجود, همه مشكلات به كمك این مجموعه مراكز توزیع شده كه زیربنای شبكه را تشكیل می‌‏دهند, به آسانی قابل حل نیستند.
    به عبارت دیگر, این مراكز همیشه بهترین راه‌‏حل را ارایه نمی‌‏دهند. ابر‌‏كامپیوترهای واقعی به‌ ‏دلیل بعضی مسایل علمی نظیر پیش‌‏بینی وضع هوا كه لازمه آن ارتباط پیوسته تعداد زیادی پردازشگر است, قابل جایگزینی و تعویض نیستند.
    از طرف دیگر, جستجو به دنبال توان كامپیوتر اضافی در بین كامپیوترهای شخصی متصل به اینترنت, به روش موثری برای حل مسایل پیچیده مبدل شده است, این مسایل پیچیده را می‌‏توان بین تعداد زیادی كامپیوترهای شخصی كوچك و مستقل تقسیم كرد. SET@HOME كه یك ذخیره‌‏ساز پرده است و اولین و معروف‌‏ترین این برنامه‌‏ها است, در اوقات بیكاری سیگنال‌‏های رادیویی راتجزیه و تحلیل می‌‏كند و به‌ ‏دنبال پیام‌‏هایی از سوی عالم بیگانه می‌‏شود.
    درحال حاضر SET@HOME همچنان بزرگترین این پروژه‌‏ها است؛ اگرچه یك سكوی چند منظوره جدید به اسم BOINC برای برخورد با مسایل گوناگون‌‏تر راه‌‏اندازی شده است.
    با این وجود, دست اندركاران این صنعت همچنان مشتاقانه تلاش می‌‏كنند LCG را توسعه دهند؛ به عنوان مثال, شركت‌‏های HEWLETT-PACKARD ،‌‏IBM ،‌ INTEL ، ORACLE و INTRASYS NETWORKS, كه یك شركت شبكه‌‏‌‏ای اختصاصی است و در ماساچوست قراردارد, با آزمایشگاه CERN, یك آزمایشگاه باز ایجاد كرده‌‏اند تا پیشرفته‌‏ترین سخت افزارها و نرم افزار‌‏های خود را بر روی سیستم LCG به‌‏كار گیرند.
    شركت مذكور این كار را به‌‏خاطر اهداف بشر دوستانه انجام نمی‌‏دهد ؛ بلكه اتفاقات موجود در این سیستم را تحت نظر دارد تا شاید روزی بتواند یك فرصت تجاری كارآمد برای خود ایجاد كند.
    ممكن است, افراد اهل شك از خود بپرسند كه چرا شركت‌‏های خصوصی همانند فیزیك‌‏دانان ذرات, صنایع محاسباتی خود را در اختیار یكدیگر قرار می‌‏دهند ؛ زیرا خطرات امنیتی ناشی از این همكاری می‌‏تواند جبران‌‏ناپذیر باشد و مزایای اقتصادی آن نیز به نوعی نامعلوم است. گفتنی است, این شك‌‏اندیشان نباید فراموش كنند كه 12 سال پیش در كنفرانس اینترلاكان یك مهندس جوان CERN به اسم تیم برنرلی, تی‌‏شرت‌‏هایی را پخش كرد كه بر روی آن عنوان شبكه جهانی تبلیغ شده بود.آن زمان این شبكه جهانی یا همانWWW, یك ابزار شبكه‌‏ای جدید و نسبتا مبهم بود كه ارزش اقتصادی آن نامشخص بود ؛ اما امروزه همین شبكه جهانی به یك محور اقتصادی عمده مبدل شده است, پس بدون شك روزی خواهد رسید كه شبكه واحد جهانی نیز به یك پدیده عادی مبدل شود.و در کنار آن شاهد رشد پشتیبانی و نگهداری شبکه نیز جهت پایدار بودن این سیستم هستیم.تا کنون مباحث مختلفی در زمینه زیرساخت‌های مورد نیاز برای پیاده‌سازی، گسترش و بکارگیری مباحث تجارت الکترونیکی مطرح شده که تمامی آنها به نحوی حول محورهای مخابراتی و ارتباطی استوار بوده است؛ موضوعی که شاید مهمترین فاکتور در بحث تجارت الکترونیک و سایر مباحث موسوم به زندگی الکترونیک باشد ، ولی در این میان، موارد دیگری هم وجود دارد که توجه نکردن به آنها باعث بلا استفاده شدن این زیرساخت‌ها خواهد شد؛ به عبارت ساده‌تر باید گفت که زیرساخت‌های مخابراتی یکی از شروط لازم برای پیاده سازی تجارت الکترونیک است ولی مطمئنا کافی نیست.
    در این مقاله سعی داریم به اختصار به یکی دیگر از نیازهای مباحث تجارت و بانکداری الکترونیک یعنی موضوع شبکه‌های کامپیوتری و به صورت خاص‌تر شبکه‌های LAN، WAN، اینترانت‌ها و اکسترانت‌ها اشاره کنیم.

    تعریف‌ LAN و WAN
    LAN : شبکه‌های محلی؛ نوعی از شبکه‌های ارتباطی که دستگاه های متعددی را به یکدیگر متصل می کند و امکان تبادل اطلاعات را بین این دستگاه‌ها ایجاد می‌کند
    WAN: شبکه‌های
    " بحث شبکه‌های کامپیوتری همانند زیرساخت‌های مخابراتی یکی از شروط اولیه برای ورود به دنیای دیجیتال است و مختص به مباحث تجارت و بانکداری الکترونیک نیست، ... "

    گسترده؛ که یک ناحیه بزرگ جغرافیایی را پوشش می دهند

    تفاوت‌ LAN و WAN
    محدوده شبکه های LAN معمولا کوچک است و به طور معمول یک ساختمان یا مجموعه ای از ساختمان ها را در بر می گیرد که این تفاوت در محدوده جغرافیایی باعث دستیابی به راه حل های تکنیکی متفاوتی می شود.
    از طرفی مالک شبکه LAN همان سازمانی است که مالک دستگاه‌های متصل به آن است، در صورتی که برای WANها این مورد کمتر اتفاق می افتد. بعلاوه سرعت انتقال داده‌های داخلی در LAN ها به میزان قابل توجهی بیش از WANها است. (پر استفاده ترین شبکه‌های محلی LANهای ایترنت با سرعت انتقال ۱۰Mbps و ۱۰۰Mbps هستند که مبتنی بر استاندارد IEEE ۸۰۲.۳ می‌باشند)
    البته پر واضح است که بحث شبکه‌های کامپیوتری نیز همانند زیرساخت‌های مخابراتی یکی از شروط اولیه برای ورود به دنیای دیجیتال است و مختص به مباحث تجارت و بانکداری الکترونیک نیست، با این حال می‌توان گفت که پیدایش واژه تجارت الکترونیک به واسطه پیشرفت اینترنت و شکل‌گیری وب بوده است.

    چگونگی شکل‌گیری شبکه‌ها
    شکل‌گیری شبکه اینترنت در ابتدا با هدف ایجاد شبکه‌ای بود که تمرکز موجود در کامپیوترهای عضو پیمان ناتو را از بین ببرد تا در صورت حمله احتمالی شوروی سابق به این مرکز، دیگر پایگاه‌ها به کار خود ادامه دهند.
    بعدها در سال ۱۹۶۹ چهار دانشگاه ایالت متحده به این شبکه پیوستند و به تدریج اینترنت وارد اولین مرحله کاربردی خود یعنی مباحث نظامی شد. پس از آن دانشگاهیان به این نتیجه رسیدند که می توانند از اینترنت برای رسیدن به اهداف آکادمیک
    " شکل‌گیری شبکه اینترنت در ابتدا با هدف ایجاد شبکه‌ای بود که تمرکز موجود در کامپیوترهای عضو پیمان ناتو را از بین ببرد تا در صورت حمله احتمالی شوروی سابق به این مرکز، دیگر پایگاه‌ها به کار خود ادامه دهند... "

    خود بهره بگیرند.
    با آمدن وب، تقریبا تمامی ویژگی های دوره آکادمیک بجز پست الکترونیک منسوخ شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه کار کردن با وب نیاز به دانش کامپیوتری چندانی نداشت، اینترنت به‌ تدریج همه گیر شد و سازمان ها، شرکت ها و صنایع را نیز برآن داشت که برای کسب و کار، به این ابزارنگاه ویژه‌ای داشته باشند. به این ترتیب با گسترش شبکه‌های جدید، پروتکل‌‌ها و نرم افزارهای کاربردی، تجارت الکترونیک هم شکل گرفت.

    تجارت بدون کاغذ
    پیش از شکل گیری اینترنت، شرکت‌های تجاری، اطلاعات خود را به صورت الکترونیکی و از طریق خطوط تلفن اختصاصی انتقال می دادند که از آن تحت عنوان EDI (Electronic Data Interchange) یاد می شود.
    واژه EDI غالبا به منظور جابجایی الکترونیک اسناد تجاری مرسوم مثل چک ها، فاکتورها و . . . استفاده می شود و منظور از آن همان تجارت بدون کاغذ است.EDI را به صورت ساده می توان اینگونه تعریف کرد: "انتقال اطلاعات تجاری سازماندهی شده (کد کالا، قیمت پایه، محل تحویل کالا و . . .) توسط استانداردهای اطلاع رسانی مورد توافق، از یک سیستم کامپیوتری به سیستمی دیگر از طریق تجهیزات الکترونیکی."
    به مرور زمان با به کارگیری پروتکل‌ها و زیرساخت‌های اینترنتی، EDI از یک سیستم ارتباطی معین که بر اساس خطوط ارتباطی بین شرکت‌های بزرگ و همچنین یک سری روابط ثابت عمل می‌کرد، متحول و تبدیل به یک سیستم انعطاف پذیر شد که دامنه آن شرکت‌های بسیار بیشتری را دربر می گرفت.
    در واقعEDI را می توان اولین نوع تجارت الکترونیک دانست که در کنار آن روشهای دیگری از جمله : استفاده از اینترنت و صفحات وب، بهره‌گیری از اینترانت‌ها( شبکه‌هایی که در داخل شرکت‌ها استفاده می شوند و از پروتکل TCP/IP استفاده می‌کنند) و همچنین اکسترانت‌ها (شبکه‌های موجود بین شرکت‌هایی که طرف تجاری هم هستند و برای تبادل اطلاعات از پروتکل‌های یکسانی استفاده می کنند) رایج گردید.
    شرکت ها از این شبکه‌ها به منظور همکاری با شرکای تجاری خود استفاده می‌کنند، شبکه‌هایی که ممکن است بسیار بزرگ تر از حد معمول باشند؛ مانند اکسترانت هیتاچی که شامل بیش از ۲۰۰۰ شرکت است و اینترانت شرکت فورد که ۱۲۰ هزار ایستگاه کاری را به هم متصل می‌کند.
    در مجموع باید گفت که شبکه‌های محلی و شبکه‌های گسترده اسکلت اصلی بدنه تجارت الکترونیک هستند که سازمان‌ها، شرکت‌ها و تولیدکنندگان مختلف باید در مرحله اول با راه‌اندازی LAN های داخلی و پس از آن ایجاد ارتباط با سایر مجموعه‌های مرتبط و ایجاد WAN ، امکان دسترسی کاربران را به سرویس‌های خدماتی و پایگاه‌های اطلاعاتی خود فراهم کنند .
    خوشبختانه تا کنون سازمان‌ها و شرکت‌های مختلفی، شبکه‌های داخلی و پایگاه‌های اطلاعاتی خود را راه‌اندازی کرده‌اند که با گسترش نیازهای مخابراتی می‌توان به تکمیل زیرساخت‌های اولیه تجارت الکترونیک در کشور امیدوار بود.



    موضوعات مشابه:

  2. #2
    نام حقيقي: مصطفی

    خواننده
    تاریخ عضویت
    May 2015
    محل سکونت
    tehran
    نوشته
    34
    سپاسگزاری شده
    18
    سپاسگزاری کرده
    1
    استراتژی طراحی شبکه

    استفاده از شبکه های کامپیوتری در چندین سال اخیر رشد و به موازات آن سازمان ها و موسسات متعددی اقدام به برپاسازی شبکه نموده اند. هر شبکه کامپیوتری می بایست با توجه به شرایط و سیاست های هر سازمان ، طراحی و در ادامه پیاده سازی گردد .شبکه ها ی کامپیوتری زیرساخت لازم برای استفاده از منابع فیزیکی و منطقی را در یک سازمان فراهم می نمایند . بدیهی است در صورتی که زیرساخت فوق به درستی طراحی نگردد، در زمان استفاده از شبکه با مشکلات متفاوتی برخورد نموده و می بایست هزینه های زیادی به منظور نگهداری و تطبیق آن با خواسته ها ی مورد نظر( جدید) ، صرف گردد ( اگر خوش شانس باشیم و مجبور نشویم که از اول همه چیز را مجددا" شروع نمائیم !) . یکی از علل اصلی در بروز اینچنین مشکلاتی ، به طراحی شبکه پس از پیاده سازی آن برمی گردد. ( در ابتدا شبکه را پیاده سازی می نمائیم و بعد سراغ طراحی می رویم ! ) .
    برپاسازی هر شبکه کامپیوتری تابع مجموعه سیاست هائی است که با استناد به آنان در ابتدا طراحی منطقی شبکه و در ادامه طراحی فیزیکی ، انجام خواهد شد . پس از اتمام مراحل طراحی ، امکان پیاده سازی شبکه با توجه به استراتژی تدوین شده ، فراهم می گردد.
    در زمان طراحی یک شبکه ، سوالات متعددی مطرح می گردد :
    ▪ برای طراحی یک شبکه از کجا می بایست شروع کرد ؟
    ▪ چه پارامترهائی را می بایست در نظر گرفت ؟
    ▪ هدف از برپاسازی یک شبکه چیست ؟
    ▪ انتطار کاربران از یک شبکه چیست ؟
    ▪ آیا شبکه موجود ارتقاء می یابد و یا یک شبکه از ابتدا طراحی می گردد ؟
    ▪ چه سرویس ها و خدماتی بر روی شبکه، ارائه خواهد شد ؟
    و ...
    سوالات فوق ، صرفا" نمونه هائی در این زمینه بوده که می بایست پاسخ آنان متناسب با واقعیت های موجود در هر سازمان ، مشخص گردد . ( یکی از اشکالات ما استفاده از پاسخ های ایستا در مواجهه با مسائل پویا است !) .
    در این مقاله قصد داریم به بررسی پارامترهای لازم در خصوص تدوین یک استراتژی مشخص به منظور طراحی شبکه پرداخته تا از این طریق امکان طراحی منطقی ، طراحی فیزیکی و در نهایت پیاده سازی مطلوب یک شبکه کامپیوتری ، فراهم گردد .
    ● مقدمه
    قبل از طراحی فیزیکی شبکه ، می بایست در ابتدا و بر اساس یک فرآیند مشخص ، خواسته ها شناسائی و آنالیز گردند. چرا قصد ایجاد شبکه را داریم و این شبکه می بایست چه سرویس ها و خدماتی را ارائه نماید ؟ به چه منابعی نیار می باشد ؟ برای تامین سرویس ها و خدمات مورد نظر اکثریت کاربران ، چه اقداماتی می بایست انجام داد ؟ در ادامه می بایست به مواردی همچون پروتکل مورد نظر برای استفاده در شبکه ، سرعت شبکه و از همه مهم تر، مسائل امنیتی شبکه پرداخته گردد. هر یک از مسائل فوق ، تاثیر خاص خود را در طراحی منطقی یک شبکه به دنبال خواهند داشت .یکی دیگر از پارامترهائی که معمولا" از طرف مدیریت سازمان دنبال و به آن اهمیت داده می شود ، هزینه نهائی برپاسازی شبکه است . بنابراین لازم است در زمان طراحی منطقی شبکه به بودجه در نظر گرفته شده نیز توجه نمود .
    در صورتی که قصد ایجاد یک شبکه و تهیه نرم افزارهای جدیدی وجود داشته باشد ، زمان زیادی صرف بررسی توانمندی نرم افزارها ، هزینه های مستقیم و غیر مستقیم آنان ( آموزش کاربران ، کارکنان شبکه و سایر موارد دیگر ) ، خواهد شد .در برخی موارد ممکن است تصمیم گرفته شود که از خرید نرم افزارهای جدید صرفنظر نموده و نرم افزارهای قدیمی را ارتقاء داد. تعداد زیادی از برنامه های کامپیوتری که با استفاده از زبانهائی نظیر : کوبال ، بیسیک و فرترن نوشته شده اند ، ممکن است دارای قابلیت های خاصی در محیط شبکه بوده که استفاده از آنان نیازمند بکارگیری پروتکل های قدیمی باشد. در چنین مواردی لازم است به چندین موضوع دیگر نیز توجه گردد :
    ▪ هزینه ارتقاء هزاران خط کد نوشته شده قدیمی توسط نسخه های جدید و پیشرفته همان زبان های برنامه نویسی ، چه میزان است ؟
    ▪ هزینه ارتقاء برنامه ها به یک زبان برنامه نویسی شی گراء چه میزان است ؟
    ▪ آیا به منظور صرفه جوئی در هزینه ها ، می توان بخش های خاصی از شبکه را ارتقاء و از سخت افزارها و یا نرم افزارهای خاصی برای ارتباط با عناصر قدیمی شبکه استفاده نمود؟
    با توجه به هزینه و زمان ارتقاء برنامه های نوشته شده قدیمی توسط زبان های جدید برنامه نویسی ، ممکن است تصمیم گرفته شود که فعلا" و تا زمانی که نرم افزارهای جدید نوشته و جایگزین گردند از نرم افزارهای موجود حمایت و پشتیبانی شود. در این رابطه ممکن است بتوان از یک بسته نرم افراری به عنوان گزینه ای جایگزین در ارتباط با برنامه های قدیمی نیز استفاده نمود. در صورتی که می توان با اعمال تغییراتی اندک و ترجمه کد منبع برنامه ، امکان اجرای برنامه را بر روی یک سیستم عامل جدید فراهم نمود ، قطعا" هزینه مورد نظر بمراتب کمتر از حالتی است که برنامه از ابتدا و متناسب با خواسته های جدید ، بازنویسی گردد. یکی دیگر از مسائلی که می بایست در زمان ارتقاء یک برنامه جدید مورد توجه قرار گیرد ، آموزش کاربرانی است که از نرم افزار فوق استفاده می نمایند .
    ● برنامه ریزی برای طراحی منطقی شبکه
    برای طراحی منطقی شبکه ، می توان از یک و یا دونقطه کار خود را شروع کرد: طراحی و نصب یک شبکه جدید باید با کمک مشاوره و طراحی شبکه و یا ارتقاء شبکه موجود باشد. در هر دو حالت ، می بایست اطلاعات مورد نیاز در خصوص چندین عامل اساسی و مهم را قبل از طراحی منطقی شبکه ، جمع آوری نمود. مثلا" با توجه به سرویس ها و خدماتی که قصد ارائه آنان به سرویس گیرندگان شبکه را داریم ، می بایست به بررسی و آنالیز الگوهای ترافیک در شبکه پرداخته گردد . شناسائی نقاط حساس و بحرانی (در حد امکان ) ، کاهش ترافیک موجود با ارائه مسیرهای متعدد به منابع و تامین سرویس دهندگان متعددی که مسئولیت پاسخگوئی به داده های مهم با هدف تامین Load balancing را دارا می باشند ، نمونه هائی در این رابطه می باشد .برای برنامه ریزی در خصوص طراحی منطقی شبکه می بایست به عواملی دیگر نیز توجه و در خصوص آنان تعیین تکلیف شود :
    ▪ سرویس گیرندگان، چه افرادی می باشند؟ نیاز واقعی آنان چیست ؟چگونه از نیاز آنان آگاهی پیدا کرده اید ؟ آیا اطلاعات جمع آوری شده معتبر است ؟
    ▪ چه نوع سرویس ها و یا خدماتی می بایست بر روی شبکه ارائه گردد؟ آیا در این رابطه محدودیت های خاصی وجود دارد ؟ آیا قصد استفاده و پیکربندی یک فایروال بین شبکه های محلی وجود دارد ؟ در صورت وجود فایروال ، به منظور استفاده از اینترنت به پیکربندی خاصی نیاز می باشد؟
    ▪ آیا صرفا" به کاربران داخلی شبکه ، امکان استفاده از اینترنت داده می شود و یا کاربران خارجی ( مشتریان سازمان ) نیز می بایست قادر به دستیبابی شبکه باشند ؟ هزینه دستیابی و ارائه سرویس ها و خدمات به کاربران خارجی از طریق اینترنت، چه میزان است ؟ ؟ آیا تمامی کاربران شبکه مجاز به استفاده از سرویس پست الکترونیکی می باشند (سیستم داخلی و یا خارجی از طریق فایروال ) . کاربران شبکه ، امکان دستیابی به چه سایت هائی را دارا خواهند بود؟ آیا سازمان شما دارای کاربرانی است که در منزل و یا محیط خارج از اداره مشغول به کار بوده و لازم است به شبکه از طریق Dial-up و یا --- ( از طریق ایننترنت ) ، دستیابی نمایند ؟
    یکی از موضوعات مهمی که امروزه مورد توجه اکثر سازمان ها می باشد ، نحوه تامین امکان دستیابی نامحدود به اینترنت برای کاربران است. در صورتی که کاربران نیازمند مبادله نامه الکترونیکی با مشتریان سازمان و یا مشاوران خارج از شرکت می باشند ، می بایست ترافیک موجود را از طریق یک برنامه ----- محتوا و یا فایروال انجام و به کمک نرم افزارهائی که حفاظت لازم در مقابل ویروس ها را ارائه می نمایند ، عملیات تشخیص و پیشگیری از کد های مخرب و یا فایل ضمیمه آلوده را نیز انجام داد.
    با استفاده از نرم افزارهائی نظیر FTP ،کاربران قادر به ارسال و یا دریافت فایل از طریق سیستم های راه دور می باشند .آیا در این خصوص تابع یک سیاست مشخص شده ای بوده و می توان پتانسیل فوق را بدون این که اثرات جانبی خاصی را به دنبال داشته باشد در اختیار کاربران قرار داد ؟ از لحاظ امنیتی ،امکان اجرای هر برنامه جدید بر روی هر کامپیوتر ( سرویس گیرنده و یا سرویس دهنده ) بدون بررسی لازم در خصوص امنیت برنامه ، تهدیدی جدی در هر شبکه کامپیوتری محسوب می گردد .
    ▪ آیا کاربران شبکه با یک مشکل خاص کوچک که می تواند برای دقایقی شبکه و سرویس های آن را غیر فعال نماید ، کنار می آیند و یا می بایست شبکه تحت هر شرایطی به منظور ارائه خدمات و سرویس ها ، فعال و امکان دستیابی به آن وجود داشته باشد ؟ آیا به سرویس دهندگان کلاستر شده ای به منظور در دسترس بودن دائم شبکه ، نیاز می باشد ؟ آیا کاربران در زمان غیرفعال بودن شبکه ، چیزی را از دست خواهند داد ؟ آیا یک سازمان توان مالی لازم در خصوص پرداخت هزینه های مربوط به ایجاد زیرساخت لازم برای فعال بودن دائمی شبکه را دارا می باشد ؟ مثلا" می توان توپولوژی های اضافه ای را در شبکه پیش بینی تا بتوان از آنان برای پیشگیری از بروز اشکال در یک نقطه و غیر فعال شدن شبکه ، استفاده گردد. امروزه با بکارگیری تجهیزات خاص سخت افزاری به همراه نرم افزاری مربوطه ، می توان از راهکارهای متعددی به منظور انتقال داده های ارزشمند در یک سازمان و حفاظت از آنان در صورت بروز اشکال ، استفاده نمود.
    ▪ در صورتی که قصد ارتقاء شبکه موجود وجود داشته باشد ، آیا می توان از پروتکل های فعلی استفاده کرد و یا می بایست به یک استاندارد جدید در ارتباط با پروتکل ها ، سوئیچ نمود ؟ در صورتی که یک شبکه جدید طراحی می گردد ، چه عواملی می تواند در خصوص انتخاب پروتکل شبکه ، تاثیر گذار باشد ؟ اترنت ، متداولترین تکنولوژی شبکه ها ی محلی ( LAN ) و TCP/IP ، متداولترین پروتکلی است که بر روی اترنت ، اجراء می گردد . در برخی موارد ممکن است لازم باشد که سایر تکنولوژی های موجود نیز بررسی و در رابطه با استفاده از آنان ، تصمیم گیری گردد .
    ● استفاده کنندگان شبکه چه افرادی هستند ؟
    این سوال به نظر خیلی ساده می آید. ما نمی گوئیم که نام استفاده کنندگان چیست ؟ هدف از سوال فوق، آشنائی با نوع عملکرد شغلی و حوزه وظایف هر یک از کاربران شبکه است . طراحان شبکه های کامپیوتری نیازمند تامین الگوها و خواسته ها متناسب با ماهیت عملیاتی هر یک از بخش های یک سازمان بوده تا بتوانند سرویس دهندگان را به درستی سازماندهی نموده و پهنای باند مناسب برای هر یک از بخش های فوق را تامین و آن را در طرح شبکه ، لحاظ نمایند . مثلا" در اکثر سازمان ها ، بخش عمده ترافیک شبکه مربوط به واحد مهندسی است . بنابراین در چنین مواردی لازم است امکانات لازم در خصوص مبادله داده در چنین واحدهائی به درستی پیش بینی شود .
    شبکه مورد نظر می بایست چه نوع سرویس ها و خدماتی را ارائه نماید ؟
    مهمترین وظیفه یک شبکه ، حمایت از نرم افزارهائی است که امکان استفاده از آنان برای چندین کاربر ، وجود داشته باشد. در این رابطه لازم است در ابتدا لیستی از انواع نرم افزارهائی که در حال حاضر استفاده می گردد و همچنین لیستی از نرم افزارهائی را که کاربران تقاضای استفاده از آنان را نموده اند، تهیه گردد. هر برنامه دارای یک فایل توضیحات کمکی است که در آن به مسائل متفاوتی از جمله رویکردهای امنیتی ، اشاره می گردد ( در صورت وجود ) . نرم افزارهای عمومی شبکه در حال حاضر FTP، telnet و مرورگرهای وب بوده که نسخه های خاص امنیتی در ارتباط با هر یک از آنان نیز ارائه شده است . برخی از این نوع نرم افزارها دارای نسخه هائی می باشند که همزمان با نصب ، حفره ها و روزنه های متعددی را برروی شبکه ایجاد می نمایند . صرفنظر از این که چه نرم افزارهائی برای استفاده در شبکه انتخاب می گردد ، می بایست به دو نکته مهم در این رابطه توجه گردد :
    ▪ آیا برنامه ایمن و مطمئن می باشد؟ اکثر برنامه ها در حال حاضر دارای نسخه هائی ایمن بوده و یا می توان آنان را به همراه یک سرویس دهنده Proxy به منظور کمک در جهت کاهش احتمال بکارگیری نادرست ، استفاده نمود.سرویس دهندگان Proxy ، یکی از عناصر اصلی و مهم در فایروال ها بوده و لازم است به نقش و جایگاه آنان بیشتر توجه گردد. حتی شرکت های بزرگ نیز در معرض تهدید و آسیب بوده و هر سازمان می بایست دارای کارشناسانی ماهر به منظور پیشگیری و برخورد با مشکلات امنیتی خاص در شبکه باشد .
    ▪ آیا یک برنامه با برنامه دیگر Overlap دارد؟ هر کاربر دارای نرم افزار مورد علاقه خود می باشد . برخی افراد یک واژه پرداز را دوست دارند و عده ای دیگر به واژه پردازه دیگری علاقه مند می باشند. در زمان استفاده از چنین نرم افزارهائی لازم است حتی المقدور سعی گردد از یک محصول خاص بمظور تامین خواسته تمامی کاربران ،استفاده گردد. فراموش نکنیم که پشتیبانی چندین برنامه که عملیات مشابه و یکسانی را انجام می دهند هم سرمایه های مالی را هدر خواهد داد و هم می تواند سردرگمی ، تلف شدن زمان و بروز مشکلات مختلف در جهت مدیریت آنان توسط گروه مدیریت و پشتیبان شبکه را به دنبال داشته باشد .
    هر برنامه و یا سرویس جدیدی را که قصد نصب و فعال شدن آن را در شبکه داشته باشیم ، می بایست در ابتدا بررسی و در ادامه متناسب با سیاست ها و شرایط موجود ، پیکربندی نمود . برنامه های جدید می بایست منطبق بر این حقیقت باشند که چرا به وجود آنان نیاز می باشد؟ در صورتی که یک برنامه موجود می تواند به منظور تحقق اهداف خاصی استفاده گردد ، چرا به برنامه ای دیگر نیاز می باشد ؟ آیا عدم کارائی برنامه قدیمی بررسی و بر اساس نتایج به دست آمده به سراغ تهیه یک نرم افزار جدید می رویم ؟ همواره لازم است برنامه جدید بررسی تا اطمینان لازم در خصوص تامین خواسته ها توسط آن حاصل گردد.این موضوع در رابطه با برنامه های قدیمی نیز صدق خواهد کرد: آیا این نوع برنامه ها بر روی شبکه جدید و یا شبکه موجود که قصد ارتقاء آن را داریم ، کار خواهند کرد؟
    آیا استفاده از شبکه ، مانیتور می گردد؟ آیا به کاربران شبکه اجازه داده می شود که اکثر وقت خود را در طی روز به استفاده از اینترنت و یا ارسال و یا دریافت نامه های الکترونیکی شخصی ، صرف نمایند ؟ تعداد زیادی از سازمان ها و موسسات امکان استفاده از تلفن برای کاربردهای شخصی را با لحاط نمودن سیاست های خاصی در اختیار کارکنان خود قرار می دهند. آیا در زمان تعریف آدرس الکترونیکی کاربران ، راهکاری مناسب در این خصوص انتخاب و به آنان اعلام شده است ؟ آیا پیشگیری لازم به منظور دستیابی به سایت هائی که ارتباطی با عملکرد شغلی پرسنل ندارند ، پیش بینی شده است ؟
    ● برای هر یک از لینک های شبکه به چه درجه ای از اطمینان نیاز است ؟
    از کار افتادن شبکه و غیر فعال شدن سرویس های آن تا چه میزان قابل قبول است ؟ شاید اکثر کاربران در پاسخ زمان صفر را مطرح نموده و تمایل دارند که شبکه تحت هر شرایطی فعال و در دسترس باشد . عناصر مهم در شبکه ، نظیر سرویس دهندگان فایل دارای استعداد لازم برای پذیرش اشکالات و بروز خطاء می باشند . در سرویس دهندگان بزرگ ، از دو منبع تغذیه متفاوت که هر کدام به یک ups جداگانه متصل می گردند ، استفاده می شود و از فن آوری های Raid به منظور اطمینان از صحت ارائه اطلاعات در رابطه با حوادثی که ممکن است باعث از کار افتادن یک دیسک گردد ، استفاده می شود. در صورتی که دو بخش متفاوت یک سازمان از طریق یک خط ارتباطی ( لینک ) خاص با یکدیگر مرتبط شده باشند و لازم است که همواره ارتباط بین آنان بصورت تمام وقت برقرار باشد، می بایست برنامه ریزی لازم در خصوص ایجاد چندین لینک بین دو سایت ، صورت پذیرد (لینک Backup ). در چنین مواردی ، می بایست هزینه تامین لینک اضافه نیز پیش بینی گردد. در صورتی که از چندین لینک برای ارتباط با سایت های راه دور استفاده می شود ، می توان از مسیرهای مختلفی بدین منظور استفاده نمود . بدیهی است در صورت بروز اشکال در یکی از لینک های موجود، می توان از سایر مسیر ها استفاده به عمل آورد . در این رابطه لازم است به موارد زیر نیز توجه گردد :
    ▪ علاوه بر در نظر گرفتن خطوط اختصاصی بین سایت ها ، استفاده از ---)Virtual Private Networking) ، نیز روشی متداول به منظور اتصال به سایت های راه دور، می باشد . مهمترین مزیت روش فوق، ارزان بودن آن نسبت به یک لینک اختصاصی با توجه به استفاده از زیرساخت اینترنت برای مبادله داده است . کاربران موبایل می توانند با استفاده از یک --- به شبکه سازمان خود دستیابی داشته باشند ( در زمان حرکت از یک نقطه به نقطه ای دیگر ) . در چنین مواردی لازم است سایت راه دور ( و نیز سایت اصلی ) ، از دو ISP استفاده نموده تا اگر یکی از آنان با مشکل روبرو گردید ، امکان استفاده از اینترنت از طریق یک اتصال دیگر ، وجود داشته باشد .
    ▪ فن آوری دیگری که می توان از آن به منظور ارائه یک لایه اضافه به منظور در دسترس بودن شبکه استفاده نمود ، دستیابی با سرعت بالا به دستگاههای ذخیره سازی و شبکه ذخیره سازی ( SAN:Storage Area Network ) است . SAN ، شبکه ای است که از LAN جدا بوده و شامل صرفا" دستگاههای ذخیره سازی و سرویس دهندگان لازم برای دستیابی به دستگاه ها است . با توجه به این که پهنای باند شبکه با کاربران شبکه محلی LAN به اشتراک گذاشته نمی شود ، چندین سرویس دهنده قادر به دستیابی محیط ذخیره سازی مشابه و یکسانی ، خواهند بود. سایر سرویس دهندگان می توانند بگونه ای پیکربندی گردند که امکان دستیابی به داده را فراهم نمایند . در این رابطه می توان از RAID و یا برخی فن آوری های دیگر مرتبط با دستگاه های ذخیره سازی نیز استفاده نمود .



کلمات کلیدی در جستجوها:

هیچ کلمه ای ثبت نشده است.

برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •