با سلام خدمت دوستان عزیز :

در اینجا به توضیح بعضی از اهم الگوریتمهای لود بالانسینگ به زبان ساده میپردازم

که شاید برای شما هم مفید واقع بشه .


1- Weighted Balance : این الگوریتم در اکثر تجهیزات لود بالانسر و بعضی نرم افزارهایی که به
نوعی قادر به بالانس کردن ترافیک هستند مانند TMG و Kerio استفاده میشه . تقسیم ترافیک اینترنت بر روی لینکهای مختلف بر اساس نسبت و یا به اصطلاح وزنی که توسط کاربر بر اساس
مقدار سرعت لینکها در اختیار سیستم قرار میگیره . بطور مثال زمانی که شما دو لینک اینترنت با سرعتهای 256 و 1 مگ دارید ، سیستم رو با استفاده از این الگوریتم طوری تنظیم میکنید که 25% ترافیک از لینک 256 رد بشه و 75% ترافیک از لینک 1 مگ.

2- Priority : استفاده اینترنت از لینکی که اولویت اون بالاتر از بقیه هست تا زمانی که لینک مورد نظر سالمه ( یعنی قطع نیست یا Packet loss نداره ) . بطور مثال اگر شما یک لینک اینترنت با حجم ترافیک نامحدود ماهیانه دارید و یکی هم با حجم دانلود محدود ( مثلا" 10 گیگ)
در ماه دارید مسلما" اولویت شما استفاده از لینک اولی هست مگر اینکه لینک اول به هر دلیلی قطع بشه و ترافیک به لینک با حجم محدود منقل بشه.

3- Overflow : استفاده از لینکهای اینترنت تا زمانی که پهنای باند اونها به ترتیب پر بشه .
بطور مثال شما 3 لینک اینترنت دارید . این 3 لینک را بر اساس اولویتتون تنظیم میکنید بطوریکه زمانی که پهنای باند اولی پر شد سایر ترافیک از لینک دوم استفاده کنه و وقتی هم که لینک دوم پر شد ترافیک به لینک سوم منقل بشه و به همین ترتیب.

4- Persistence : بطور اتوماتیک لود بالانسر ها ترافیک رو بر اساس Session بین لینکهای مختلف توزیع میکنند . اما در بعضی حالتها و شرایط خاص شما نیاز دارید که Session شما در حین ارتباط از یک لینک به یک لینک دیگه تغییر نکنه ... نمونه بارز این قضیه هم زمانیه که شما با بعضی از وب سایتها از طریق پروتوکل HTTPS ارتباط بر قرار میکنید مثل سایت بانکها و یا کنترل پنل بعضی از هاستینگ ها . پروتوکل HTTPS به آدرس IP مبدا حساسه و اگر در حین ارتباط IP شما عوض بشه کلا" Session شما رو به اصطلاح Terminate میکنه.

5- Least Used : در این حالت ترافیک اینترنت از بین تمامی لینکهای موجود لینکی رو انتخاب
میکنه که پهنای باند آزاد تری نسبت به بقیه داره . مثال بارز این هم استفاده از این الگوریتم برای پروتوکل VoIP هست که هرچی پهنای باند بیشتری داشته باشه کیفیت صدای بهتری خواهید داشت .

6- ( Lowest Latency (Best Path Routing : در این حالت ترافیک مورد نظر شما از لینکی استفاده میکند که در مقایسه با سایر لینکهای موجود دارای Response time بهتر و Latency کمتری برای اون مقصد مورد نظر هست . بطور مثال این الگوریتم در بازیهای آنلاین که باید عکس العمل کاربر سریعا" به سرور اون بازی منتقل بشه بسیار مورد استفاده قرار میگیره .

7- Enforced : در این حالت ترافیک مورد نظر شما همیشه و همیشه از لینک اینترنتی استفاده خواهد کرد که شما انتخاب کرده باشید . چه اون لینک سالم باشه و چه قطع باشه . بطور مثال شما از جایی سرویس VPN دارید که فقط از یک IP خاص به شما اجازه برقراری ارتباط رو میده . در این حالت میتونید از این الگوریتم استفاده کنید و برای ارتباط با اون VPN سرور همواره از لینک اینترنت با IP مجاز استفاده کنید.

8- Layer 7 Application Routing : این الگوریتم این توانایی رو داره که ترافیک Application های مختلف و محتوای مختلف رو ( از قبیل عکس ، صدا ، تصویر ، فایل و ... ) با توجه به انتخاب شما بر روی لینکهای مختلف بالانس کنه . بطور مثال شما میخواید زمانی که یک کاربر فایلی رو دانلود میکنه از لینک 1 استفاده کنه و زمانی که داره اینترنت رو Browse میکنه از لینک 2 استفاده بشه.

*** در پایان لازم هست بگم که تمامی الگوریتمهای بالا قابلیت تعریف Source IP/Subnet ، Destination IP/Subnet و Protocol رو دارند.

امیدوارم که آموزنده بوده باشه .



موضوعات مشابه: